25 C
București
marți, 16 aprilie, 2024

Jandarmii au plantat 171 de puieți de stejar, în județul Mureș, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Gruparea Mobilă de Jandarmi „Regele Ferdinand I” din Târgu Mureș, alături de sportivii de la CS Tiger Budo din Târgu Mureș, au plantat, în ziua de vineri, 2 aprilie 2021, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, un număr de 171 de puieți de stejar pe o suprafață de teren de 1,8 hectare din comuna Brâncovenești.

Acțiunea face parte din campania care se derulează la nivel național, cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române, când se aniversează 171 de ani de existență. Gruparea mobilă de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș marchează această sărbătoare nu prin porți deschise și acțiuni demonstrative, ci printr-o activitate de plantare a unor puieți de stejar

afirmă purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, Roxana Pașca

Acțiunea face parte din campania „171 de stejari pentru România”, iar ziua de vineri a fost bine aleasă și datorită ploii care a ajutat la prinderea puieților în sol.

„Nu am fost foarte inspirați cu alegerea acestei zile, dar vremea nefavorabilă s-a dovedit de fapt a fi benefică pentru acțiunea pe care ne-am propus să o ducem la bun final. Ne bucurăm că sportivii de la Tiger Budo au răspuns în număr atât de mare invitației noastre”, mai adaugă Roxana Pașca.

Imagine via Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș

Reprezentanții din partea Clubului Sportiv Tiger Budo Târgu Mureș au apreciat inițiativa demarată de Jandarmeria Română și au declarat că ploaia de vineri, care nu s-a oprit pe întreaga durată a activității, a fost extrem de benefică pentru activitatea de plantare a puieților.

Citește și Pădurea Smart: inițiativa care poate opri defrișările ilegale

„Condițiile sunt foarte bune pentru plantarea puieților fiindcă nu mai este nevoie ca cineva să aducă apă ca să udăm ceea ce am plantat. Pentru sport aceste acțiuni sunt binevenite, partea spirituală este foarte importantă și în sport”, declară Traian Dumbrăvean.

Acțiunea de plantare a puieților de stejar din comuna Brâncovenești a fost coordonată de Ocolul Silvic Reghin, care a defrișat înaintea activității o suprafață de arbuști slab productivi pentru a îi înlocui cu puieți de stejar.

„Administrăm o suprafață de peste 10.000 de hectare, iar în cadrul Lunii Plantării Arborilor, în acest an, plantăm peste 40.000 de puieți forestieri. Pe lângă puieți mai producem material săditor pentru Direcția Silvică Mureș și Ocoalele Silvice și RNP. Acțiunea de astăzi a vizat 1,8 hectare de teren pe care s-au executat tăieri rase pentru înlocuirea cu material productiv”, a declarat Vasile Miculi, șeful Ocolului Silvic Reghin.

Latest news
știri