9.2 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Parcul Teilor, îngrijit doar ocazional. Negoiță: ”În perioada de vară este mai complicat”

Parcul Teilor este considerat cel mai nou parc din București. După ecologizarea din 2020, bucureștenii se bucură de plimbări în aer liber, mai ales că toți copacii s-au prins, au înverzit, iar gazonul este verde.

Scurt istoric: un cost de 50 de euro/mp

În iunie anul trecut, Primăria Sectorului 3 finaliza lucrările la Parcul Teilor de pe strada Brățării, cel mai mare din București amenajat după 1989, circa 7 hectare de spațiu verde. Spațiul verde a fost amenajat de Primăria Sectorului 3, cu angajați ai instituțiilor și ai companiilor primăriei.

Parcul are un lac artificial, câteva mii de copaci – tei, metasequoia, mesteacăn, stejar și salcie – și terenuri de sport.

Edilul Robert Negoiță declara, în 2020, că amenajarea a costat undeva la 50 de euro/mp, în total. Lucrările au început în septembrie 2019 și s-au finalizat în vara anului 2020, precizează Hot News.

Foto: HotNews.ro

Alei crăpate, boscheți și multe scuze

Cu toate acestea, a trecut doar un an de la inaugurare, iar parcul este îngrijit doar în zona centrală. În ceea ce privește zonele periferice, acestea sunt lăsate în paragină, iar aleile au început să se lase și să crape.

Contactat de HotNews.ro, primarul Robert Negoiță a declarat că iarba este netunsă în anumite zone din parc din cauză că nu are suficient personal la firma care se ocupă de spațiile verzi.

În ceea ce privește aleile, edilul spune că este normal deoarece apare fenomenul de tasare, parcul fiind amenajat pe o fostă groapă de gunoi.

În perioada de vară este mai complicat, avem probleme mari cu angajatul oamenilor la spații verzi din cauză că nu ne aprobă Consiliul Local modificarea de schemă de personal și să creștem puțin salariile. Avem mari dificultăți”, a declarat Robert Negoiță.

Foto: HotNews.ro

Parcul este amenajat pe o fostă groapă de gunoi

Mai mult, edilul a mai precizat că oamenii pleacă și este relativ dificil în a găsi noi angajați. Primarul a mai precizat că a comunicat membrilor din Consiliu că ar fi nevoie de o firmă de mentenanță.

În momentul de față, angajații Primăriei sunt cei care întrețin spațiile verzi. De asemenea, Robert Negoiță a mai explicat și că parcul este amenajat pe o fostă groapă de gunoi. Astfel, apare fenomenul de tasare, fenomen care afectează aleile.

În următorii 5-6 ani o să mai avem surprize din astea”, a declarat, pentru HotNews.ro, primarul Sectorului 3 al Capitalei.

Latest news
știri