Orașul Sibiu, sufocat de gunoaie: ”Din declarațiile politicienilor locali rămân doar intențiile”

Credit foto: Turnul Sfatului
Credit foto: Turnul Sfatului

Deși autoritățile din Sibiu au strâns, în urmă cu doar două luni, șase tone de deșeuri de pe malul Cibinului, zona arată exact ca înainte.

Sibiul este plin de gunoaie și, conform Turnul Sfatului, în luna iunie, primăria municipiului Sibiu ecologiza zona de pe malul Cibinului, ca reacție la o serie de avertismente primite din partea Gărzii de Mediu.

A fost adunat un total de peste șase tone de gunoaie, dar, în prezent, imaginile arată dezolant.

În decursul lunii august, tot în zona cartierului Turnișor, deșeurile se revarsă în valuri în apele râului.

Sibiu, luna august: mizerie, deșeuri, plastic topit și sârme

De asemenea, un locuitor al orașului Sibiu a contactat publicația. Bărbatul a descris inclusiv apariția unor nori negri de fum care par să vină de pe malul Cibinului.

Este vorba despre o zonă învecinată cu cartierul Turnișor. După relatările localnicilor, un reporter de la Turnul Sfatului a vizitat zona semnalată. Aici, a descoperit munți de gunoaie.

Prima oprire a fost chiar în spatele Bisericii Filadelfia, tocmai locul de unde municipalitatea a ridicat tonele de gunoaie. Am găsit în spatele bisericii noi deșeuri aruncate, precum o cadă și geamuri sparte. Câțiva metri mai spre râu, există clar urmele unor focuri recente, în care se văd inclusiv resturi din plastic topit și sârme. De asemenea, exact pe malul Cibinului există mari cantități de gunoaie, despre care e greu de spus dacă au rămas de la ultima acțiune de ecologizare sau sunt nou aduse”, scrie Turnul Sfatului, citat de G4 Media.

Gunoaiele: singura certitudine

Pe această temă, în luna aprilie, Consiliul Local a adoptat un proiect care prevede ”amenajarea unui sistem de oprire și curățire a gunoaielor de pe râul Cibin pe raza municipiului Sibiu”.

Turnul Sfatului a mai precizat și faptul că, de atunci au trecut patru luni. De asemenea, toamna se apropie, din declarațiile politicienilor locali rămânând doar intențiile.