12.8 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

Județul Prahova: Garda de Mediu a aplicat amenzi de peste un milion de lei

Mai multe nereguli descoperite în județul Prahova au fost sancționate cu amenzi, dar și cu dosare penale. Infracțiunile au fost descoprite în cadrul a după controale efectuate de Gărda de Mediu.

Județul Prahova a ajuns, de această dată, în atenția sefilor de la Garda Mediu, comisarii aflându-se în control la mai multe sedii ale unor firme bănuite că încalcă legea. Astfel, au fost verificate balastiere, dar și centre pentru dezmembrări auto, precizează Știrile Pro Tv.

Amenzile și dosarele penale au rezultat în urma controalelor care au demonstrat, încă o dată, că există multiple activități care nu doar că distrug mediul, dar pun în pericol și sănătatea oamenilor.

Șefii de la Garda de Mediu au mers în teren să le arate angajaților unde au trecut cu vederea problemele. Comisarii spun însă că își fac treaba, deși ar fi prost plătiți, cu 5.000 de lei pe lună și că au dat amenzi unde au găsit nereguli, mai arată sursa citată.

Marian Borondel, comisar Garda de Mediu: “Plastic, folie, deșeuri din lemn și a fost sancționat de către noi cu 40.000 de lei.”

Însoțiți de jandarmi și polițiști, comisarii au descins la mai multe centre de dezmembrări auto, dar și în zonele unde au fost instalate balastiere.

Prahova: depozitări ilegale de deșeuri

Octavian Berceanu, comisar la Garda Naţională de Mediu: ”În Prahova am găsit depozitări ilegale de deșeuri, sub pretextul depozitărilor cu deșeuri din demolări. Foarte multe deșeuri din dezmembrări auto au fost identificate, acestea sunt neutralizate prin ardere sau îngropare, ceea ce reprezintă contravenție sau infracțiune. Se închid, se suspendă activitatea acestor firme.”

Conform sursei citate, comisarii Gărzii de Mediu au aplicat în total amenzi de peste un milion de lei. Ca să nu existe suspiciuni de corupție în timpul controalelor, cei de la Garda Națională de Mediu au adus în Prahova comisari din alte județe.

Latest news
știri