Filme despre protejarea mediului, destinate copiilor, părinților și profesorilor

Foto: KINOdiseea
Foto: KINOdiseea

Mai multe filme pentru copii, având printre subiecte și protejarea mediului, vor fi prezentate la festivalul KINOdiseea. Filmele pentru cei mici au scop educațional, cu rolul de a explica cum, împreună, putem proteja natura. Copiii vor viziona pelicule despre protejarea mediului înconjurător, despre dragostea și grija pentru natură, lungmetrajele fiind destinate vârstelor cuprinse între 3 și 14 ani.

Filme pentru toate vârstele: natura este mai importantă decât accesul la internet

Competiţia de lungmetraje pentru copii familie şi profesori – KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria şi Cinema Eforie, 11 filme premiate la Berlinale şi alte festivaluri importante de film pentru publicul tânăr, precum Zlin, BUFF, Kristiansand sau Kiev, precizează Radio Eco Natura.

Cei mici pot alege pelicula „Martin şi pădurea magică”. Este vorba despre o co-producţie ceho-slovacă în regia lui Petr Oukropec. Filmul îl are ca personaj principal pe un băiat de la oraş care îşi petrece vara într-o tabără aflată în pădure. Copilul nu are acces la internet, însă învață că pădurea adăpostește prieteni care au nevoie de ajutorul lui pentru a opri proiectele de construcţie care se demarează în zonă.

Despre Deltă, braconaj și dreptate

Conform sursei citate, deschiderea de gală a festivalului va avea loc pe 24 septembrie, de la ora 19.00, la Cinema Gloria, cu filmul românesc „Străjerii Deltei”, în regia lui Liviu Mărghidan. O poveste aventuroasă despre mai mulţi copii care îşi petrec vacanţa de vară într-o tabără din Delta Dunării, unde învaţă cum să supravieţuiască în sălbăticie. Într-o zi, în timp ce curăţă apele Deltei de sticle de plastic, dau peste doi braconieri care pescuiesc ilegal folosind un dispozitiv electric şi îşi asumă o misiune importantă.

Accesul la festivalul KINOdiseea este gratuit, cu respectarea normelor de prevenţie Covid-19 în vigoare. Este obligatorie purtarea măştii de protecţie şi prezentarea Certificatului Digital Covid la intrarea în sala de cinematograf.