18.4 C
București
marți, 14 mai, 2024

Acţiunile Bayer continuă să scadă după procesul legat de un ierbicid cu posibil efect cancerigen

Compania cu activitate internațională în industria chimică și farmaceutică a plătit despăgubiri în valoare în valoare de miliarde de dolari

Acţiunile Bayer au înregistrat o scădere de până la 5.7%, după ce compania din Germania a trebuit să plătească despăgubiri în valoare de 2.25 miliarde de dolari.

Este vorba despre cea mai mare sumă plătită până în prezent, în cadrul litigiului său aflat în desfășurare legat de presupusul efect cancerigen al ierbicidului Roundup, conform informațiilor transmise de Reuters și citate de Forbes.

Un juriu dintr-un tribunal din Philadelphia a emis vineri decizia ca Bayer să plătească compensații unui bărbat din Pennsylvania care susținea că a dezvoltat cancer

Afecțiunea oncologică ar fi survenit ca urmare a expunerii la ierbicidul Roundup, bazat pe substanța chimică glifosat.

Compania germană cu activitate internațională în industria chimică și farmaceutică, aflată sub impactul unor probleme financiare și a lipsei de lichidități, a subliniat că rămâne dedicată procesului legal.

În egală măsură, a menționat că a câștigat 10 din cele 16 cazuri recente judecate.

Nu este pentru prima dată când compania germană este nevoită să achite sume de miliarde de dolari

În 2020, Bayer a rezolvat majoritatea cazurilor legate de Roundup existente la acea vreme, plătind până la 9.6 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, însă nu a obținut aprobarea instanței pentru un acord care să prevină posibilele viitoare cazuri.

În prezent, peste 50.000 de cereri rămân în așteptare.

spot_img
Latest news
știri