4.3 C
București
duminică, 22 decembrie, 2024

Continuă vânătoarea de elefanţi de-a lungul frontierei dintre Kenya şi Tanzania, deși specia este amenințată cu dispariția

În momentul de față, vânătoarea de trofee este permisă

Vânătoarea de elefanţi de-a lungul frontierei dintre Kenya şi Tanzania pentru colţii lor ar trebui oprită pentru a salva aceste mamifere terestre gigantice de la dispariţie, spune un grup de oameni de ştiinţă din întreaga lume, informează Xinhua, citat de Agerpres.

Într-o scrisoare publicată de revista Science, 24 de biologi, zoologi şi conservaţionişti au avertizat împotriva vânătorii de elefanţi pentru trofee de-a lungul ecosistemului Amboseli, care se întinde pe lungimea graniţei dintre Kenya şi Tanzania, pe fondul ameninţării la adresa turismului şi a mijloacelor de subzistenţă ale comunităţilor locale.

Cinci elefanţi adulţi, cu colţi cântărind circa 45 de kilograme, au fost împuşcaţi de vânători de trofee în Tanzania

Potrivit oamenilor de ştiinţă, cinci elefanţi masculi adulţi, cu colţi cântărind circa 45 de kilograme, au fost împuşcaţi de vânători de trofee în Tanzania la sfârşitul anului 2023 şi începutul anului 2024, într-o nouă ameninţare pentru supravieţuirea acestor erbivore gigantice iconice.

Aceşti elefanţi, potrivit biologilor faunei sălbatice, se numărau printre cele mai magnifice exemplare ale populaţiei transfrontaliere studiate timp de 51 de ani de Amboseli Elephant Research Project (AERP) din Kenya.

Elefanții din Tanzania au unii dintre cei mai mari colţi de pe continentul african

Deşi a fost interzisă în Kenya în ultimii 50 de ani, vânătoarea de trofee este permisă în Tanzania vecină, deşi vânătorii nu au voie să împuşte elefanţi în apropierea Parcului Naţional Amboseli pentru a contribui la protejarea speciilor transfrontaliere.

Predispuşi genetic să aibă unii dintre cei mai mari colţi de pe continentul african, elefanţii din Amboseli au fost protejaţi istoric atât de vânătoarea legală, cât şi de cea ilegală, a declarat Joyce Poole, director al ElephantVoices, un lobby internaţional pentru protecţia elefanţilor, şi unul dintre principalii autori ai scrisorii.

Găzduind peste 2.000 de populaţii de elefanţi, Parcul Naţional Amboseli se întinde pe o suprafaţă de circa 30.000 de kilometri pătraţi în Kenya şi Tanzania, au precizat oamenii de ştiinţă.

spot_img
Latest news
știri