16 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Un influencer vegan a murit de foame și epuizare după ce a urmat și promovat un regim alimentar extrem

Femeia a trait ani de zile consumând doar fructe crude tropicale

Influencerul vegan raw food, Janna Samsonova, cunoscută pentru stilul său de viață bazat pe o dietă exclusivă de fructe exotice, a încetat din viață la vârsta de 39 de ani.

Janna, originară din Rusia, locuia în Malaezia de cinci ani, urmând o dietă raw vegană în întregime, care consta în principal din fructe, germeni din semințe de floarea-soarelui, smoothie-uri de fructe și sucuri, conform Yahoo News Australia, citat de Aktual24.

Samsonova, care promova adesea alimentele crude pe rețelele de socializare, unde era cunoscută sub numele de Janna D’Art pe TikTok, Facebook și Instagram, a murit brusc pe 21 iulie

Potrivit mamei sale, Vera Samsonova, care a făcut o declarație pentru ziarul rusesc Vecherniaia Kazan, Samsonova ar fi căzut victimă unei ”infecții de tip holera”, care a fost agravată de dieta ei vegană, conducând la epuizarea organismului său.

În ultimele luni de viață, prietenii lui Samsonova au observat că obiceiurile sale alimentare deveniseră semnificativ și îngrijorător de restrictive.

Janna a adoptat dieta vegană timp de aproximativ zece ani. Inițial, ea și-a permis consumul ocazional de pește și lactate înainte de a trece la un stil de viață complet vegan

Pe măsură ce timpul trecea, obiceiurile alimentare ale Jannei au devenit din ce în ce mai extreme și mai restrictive.

Potrivit Time News, un prieten a dezvăluit că, în ultimii șapte ani, ea a consumat exclusiv durian, un fruct țepos, cunoscut pentru mirosul său puternic.

Latest news
știri