1.3 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

O singură băutură alcoolică pe zi crește tensiunea arterială și este nocivă sănătății

Contrar a ceea ce ni s-a spus, o singură băutură alcoolică pe zi este dăunătoare organismului. Ea poate crește tensiunea arterială sistolică. Chiar și la bărbați și femei fără hipertensiune arterială existentă.

Nu am găsit efecte benefice la adulții care au băut un nivel scăzut de alcool. În comparație cu cei care nu au consumat alcool”. A explicat autorul principal al studiului, dr. Marco Vinceti, profesor de epidemiologie. Impactul negativ al alcoolului asupra tensiunii arteriale sistolice a continuat să crească de-a lungul anilor. A constatat studiul, chiar și la bărbați și femei care au băut puțin în fiecare zi. Cantități mici de băuturi alcoolice au crescut, de asemenea, valoarea tensiunii arteriale mai scăzute. Dar numai la bărbați, potrivit studiului. „Atât valorile sistolice, cât și cele diastolice contribuie la riscuri.

Tensiunea arterială cel mai important factor de risc la adulți

Și merg mână în mână, dar dintre cele două, tensiunea arterială sistolica este cu siguranță cel mai important factor de risc la adulți”. A spus coautorul studiului, dr. Paul Whelton, director de sănătate publică globală. „Consumul de băuturi alcoolice nu este cu siguranță singurul motor al creșterii tensiunii arteriale. Cu toate acestea, descoperirile noastre confirmă că contribuie într-un mod semnificativ”. A spus Vinceti, profesor adjunct la departamentul de epidemiologie de la Școala de Sănătate Publică din Boston. „Se recomandă limitarea consumului de alcool, iar evitarea acestuia este și mai bine.” Conceptul că prea mult alcool crește tensiunea arterială există de mult timp. A spus dr. Andrew Freeman, director pentru prevenirea și sănătatea cardiovasculară la National Jewish Health din Denver.

Niveluri scăzute de alcool pot să afecteze tensiunea

„Cu toate acestea, această analiză a constatat că nivelurile relativ scăzute de alcool au afectat tensiunea arterială. Deci, pentru mine, acesta este încă un studiu care arată că este posibil să nu existe o cantitate sigură de alcool.” Riscul crește odată cu creșterea nivelului de alcool. Analiza a studiat șapte alte studii efectuate în Japonia, Coreea de Sud și Statele Unite între 1997 și 2021. A urmărit peste 19.000 de adulți cu vârsta cuprinsă între 20 și aproximativ 70 de ani. Ei nu aveau diagnostice anterior de alcoholism. Consum excesiv de alcool, boli cardiovasculare, diabet sau diabet.

spot_img
Latest news
știri