13.8 C
București
joi, 2 mai, 2024

Enel pune în funcțiune un mare parc fotovoltaic în apropiere de București

Parcul fotovoltaic Lumina este situat în localitatea Călugăreni, judeţul Giurgiu

Grupul Enel a pus în funcțiune parcul fotovoltaic Lumina, situat în apropierea Bucureștiului, în localitatea Călugăreni, județul Giurgiu.

Parcul, care se întinde pe o suprafață impresionantă de 88 de hectare și cuprinde aproximativ 120.000 de panouri fotovoltaice, face parte din linia de business dedicată producției de energie din surse regenerabile a companiei Enel

Cu o capacitate instalată de 63 MW şi o producţie de energie electrică anuală de aproximativ 99 GWh, centrala fotovoltaică este cea mai mare de până acum din portofoliul fotovoltaic al companiei”, se menţionează în comunicatul publicat de Economica.net.

Compania a atins astfel o capacitate de aproximativ 100 MW a parcurilor sale fotovoltaice, după punerea în funcţiune a centralei de la Călugăreni, şi de aproximativ 600 MW capacitate totală instalată în centralele de generare de energie eoliană şi fotovoltaică în România.

Parcul Lumina se remarcă nu doar prin dimensiunea sa impresionantă, ci și prin lungimea liniară de aproape 2 km

Cu grijă pentru mediu și performanță, Enel a dotat parcul cu 8 posturi de transformare echipate cu stații meteo pentru monitorizarea parametrilor de mediu și gradului de împrăfuire a panourilor.

De asemenea, o stație de transformare dedicată asigură o funcționare optimă și eficientă a parcului fotovoltaic.

În cadrul parcului sunt instalate peste 1.200 de dispozitive pentru monitorizarea resursei solare, care ajută şi la creşterea eficienţei în ceea ce priveşte utilizarea energiei solare”, a mai precizat compania.

Compania operează parcuri fotovoltaice cu o capacitate de aproximativ 100 MW în judeţele Dolj, Giurgiu şi Prahova, şi are în lucru proiecte similare aflate în diverse stadii de dezvoltare.

Latest news
știri