17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Taifunul Doksuri a lovit Beijingul după zilele extrem de călduroase

Zeci de mii de oameni au fugit din casele lor din Beijing. După ce taifunul Doksuri, una dintre cele mai puternice furtuni din ultimii ani, a debutat cu ploi abundente. Deja sunt patru morți, în timp ce meteorologii au avertizat că o altă furtună la nivel de uragan se pregătește.

La fel ca o mare parte din lume, China este lovită de evenimente meteorologice extreme în această vară. Valurile de căldură au ars China mai devreme decât de obicei în acest an. Doksuri este un taifun care a lovit în provincia de coastă de sud-est Fujian. Apoi și-a croit drumul spre nord, și a adus cantități uriașe de ploaie în cel puțin cinci provincii din nordul Chinei. Peste 31.000 de persoane au fost evacuate din capitala Chinei duminică seara din cauza Doksuri. Încă jumătate de milion de oameni din Fujian au fost forțați să evacueze.

4 oameni au murit din pricina taifunului Doksuri

Luni au fost și două decese în urma furtunii de la Beijing, în timp ce alte două decese au fost înregistrate în nord-estul provinciei Liaoning. Precipitațiile de la Beijing ar putea doborî recorduri. Deoarece se preconizează că aproape 40 de centimetri de ploaie se vor revărsa peste părțile de sud-vest ale capitalei. Cel puțin alte 95 de avertismente meteo au fost emise în toată țara. Ploile intense au determinat închiderea temporară a mai multor căi ferate. Și autostrăzi din capitală, în timp ce școlile au rămas și ele închise. Doksuri este cel mai puternic taifun care a ajuns în China și cea mai puternică furtună. Cea mai apropiată și mai puternică furtună care a trecut lângă Beijing a fost Rita în 1972.

Taifunul a lovit si Filipinele

Înainte de a lovi Fujianul, Doksuri a ucis cel puțin 39 de oameni în Filipine și a lovit părți din sudul Taiwanului. Ploile au inundat zone mari de teren agricol și case din Fujian. Doksuri a provocat pierderi economice directe de aproape 60 de milioane de dolari. Peste 6.333 de hectare de teren agricol din Fujian au fost avariate. Iar peste 151 de hectare au suferit o recoltă totală defectuoasă, a declarat presa de stat.Chiar dacă Doksuri scade, autoritățile se pregătesc pentru Khanun. Al șaselea taifun care se preconizează că va lovi China în acest an. Meteorologii se așteaptă ca mareele de furtună să lovească zonele de coastă din estul provinciei Zhejiang.

spot_img
Latest news
știri