18.9 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

O femeie și-a recăpătat vocea cu ajutorul inteligenței artificiale

Inteligența artificială și inovațiile tehnologice aduc speranță și oportunități pentru cei care se confruntă cu diverse provocări de sănătate

O femeie de 50 de ani care a suferit un accident vascular cerebral în urmă cu 18 ani și-a recuperat vocea prin intermediul inteligenței artificiale, precizează Știrile PRO TV.

O echipă de oameni de știință și experți în neurochiriurgie din San Francisco și-a propus să dezvolte o nouă tehnologie revoluționară pentru a-i reda vocea prin utilizarea inteligenței artificiale.

Cu ajutorul inteligenței artificiale, limitele medicale pot fi depășite

Nu este prima dată când inteligența artificială are un rol crucial în medicină și le ajută pe persoanele cu dizabilități să comunice din nou cu persoanele dragi și cu cei care au grijă de ei.

Potrivit sursei citate, femeia, care are acum aproape 50 de ani, a suferit un accident vascular cerebral pe când avea 30 de ani.

Femeia a rămas paralizată în timpul unui meci de volei

Incidentul a avut loc în timpul unui meci de volei. Cu toate acestea, medicii nu au reușit, nici până în ziua de azi, să găsească o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat.

În urma accidentului, femeia a rămas paralizată și nu a mai reușit să comunice cu familia și cu cei apropiați.

După mai multe cercetări și studii, oamenii de știință i-au atașat la creier niște mici electroliți pe care i-au conectat la un computer, fapt care i-a redat vocea pacientei.

spot_img
Latest news
știri