16.7 C
București
joi, 28 martie, 2024

EXCLUSIV: Supercom și-a început activitatea de salubrizare la Cluj Napoca. FĂRĂ autorizație de mediu!

Începând cu data de 1 martie, operatorul de salubritate Supercom și-a început acrivitatea în municipiul Cluj-Napoca, după ce a câștigat licitația pentru serviciile publice de salubrizare stradală și deszăpezire anul trecut, în luna decembrie.

Noul contract în valoare de peste 15 milioane de euro „a spart”  după 14 ani monopolul celor de la Rosal, scrie PS News.

Noua societate de salubritate care va opera în Cluj își va desfășura activitatea cu peste 200 de angajați și cu o flotă performantă de 40 de echipamente Euro 6 și echipamente electrice, anunță oficialii companiei.

“Astăzi a început o etapă nouă în traseul de performanță al Supercom. Cu fiecare contract nou, vrem să devenim mai buni, să investim mai mult în echipamente performante și să asigurăm cele mai optime condiții de lucru angajaților noștri pentru a putea oferi nu doar servicii de calitate, ci mai ales pentru a arăta respectul profund pe care îl avem față de cetățenii în serviciul cărora suntem. Ne-am propus să ridicăm standardul industriei de salubrizare publică și de management al deșeurilor, să devenim un model. Suntem responsabili în fața cetățenilor și a autorităților publice locale și centrale de a duce ideea de curățenie la un nivel ireproșabil”, a declarat Ilie Ionel Ciuclea, Președinte al S.C. Supercom S.A.

Totuși, aceiași oficiali ai Supercom „au uitat” să menționeze faptul că și-au început activitatea FĂRĂ a avea autorizație de mediu.

Pentru moment, Supercom are doar o decizie de emitere a autorizației de mediu, care poate fi contestată în termen de 30 de zile de la data la care aceasta a fost formulate.

Potrivit Capitolului II din Ordonanța de Urgență nr. 195/2005 privind protecția mediului, art. 14 alin. 2 și 3, se precizează că „Funcționarea fără autorizație de mediu este interzisă pentru activitățile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecției mediului” și că „Funcționarea fără autorizație integrată de mediu este interzisă pentru activitățile supuse legislatiei privind prevenirea și controlul integrat al poluării”.

Latest news
știri