10 C
București
duminică, 5 mai, 2024

România plantează pentru mâine: Alături de Asociația Mai Mult Verde, voluntarii au plantat flori și arbori în Teleorman și Popești-Leordeni

Mai Mult Verde: ”Arborii plantați vor atenua, în timp, nivelurile crescute de poluare a aerului”

Organizația Mai Mult Verde continuă campania de plantare organizată în această primăvară în programul ”România plantează pentru mâine”, susținută de OMV Petrom.

Membrii organizației au început cu orașul Videle (județul Teleorman), unde plantat 500 de puieți de liliac și iasomie în Parcul Orășenesc.

După, au continuat în Popești-Leordeni, unde, cu sprijinul a 150 de voluntari au plantat sâmbătă o pastilă vegetală și un aliniament de plopi.

Cei 150 de voluntari au fost împărțiți în două echipe:

  • Părinții cu copii au plantat pastila vegetală, care va reprezenta prima micro pădure din oraș;
  • Adulții au mers la aliniament, unde au înrădăcinat 1500 de plopi care vor atenua, în timp, nivelurile crescute de poluare a aerului.

Pastila vegetală realizată sâmbătă este formată din 3500 de plante din 50 de specii, plantate la nivelul tuturor straturilor vegetale din construcția unei viitoare păduri: un strat de plante perene (florifere și erbacee), arbuști, arbori mici, cu adaptabilitate mare, și un strat de arbori de talie medie, specifici pădurilor tinere”, se arată în comunicatul publicat de asociație pe contul de Facebook.

Mai Mult Verde: ”Micro pădurea – crâng de la Popești-Leordeni stabilește un nou precedent pentru țara noastră”

Este un proiect ușor de replicat în orice spațiu din mediul urban și va conduce la crearea de noi modele de bună practică în introducerea spațiilor verzi dedicate biodiversității în mediul urban. Cu întreținere minimală și cu beneficii de mediu, educaționale, sociale, economice și de sănătate, o astfel de amenajare poate fi înființată pe orice suprafață de minimum 16 mp din orașele noastre”, au explicat membrii Mai Mult Verde.

Cu o contribuție de 11.82 milioane de euro, programul “România plantează pentru mâine” este cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din țară

În cadrul acesteia, peste 2.800.000 de puieți au fost plantați pe mai mult de 550 de hectare, în perioada 2020-2023.

În cei 4 ani, campania de plantare a adunat laolaltă peste 22 000 de voluntari, în cadrul a 210 evenimente dedicate plantărilor în 33 de județe și 130 de comunități.

Voluntarii sunt așteptați în următoarele locații:

  • 6 aprilie 2024: București (Parc Văcărești); Câmpulung Muscel (Argeș); Sinești (Ialomița);
  • 13 aprilie 2024: Victoria (Brașov); Alexandria (Teleorman).
Latest news
știri