11.3 C
București
vineri, 17 mai, 2024

Particulele de praf din Sahara se vor menţine în aer și în luna aprilie

Anunțul a fost făcut de Administrația Națională de Meteorologie RA

Particulele de praf de origine sahariană ajunse în România la sfârşitul lunii martie se vor menţine în aer și în următoarele zile ale lunii aprilie, transmite Administrația Națională de Meteorologie RA.

Administrația Națională de Meteorologie RA: ”În perioada 1 aprilie ora 10 – 2 aprilie ora 22 se vor menține particule de praf deasupra teritoriului României, iar depuneri de praf vor fi observate începând cu noaptea de luni spre marți, în vest, nord și centru, unde sunt prognozate ploi”

Norii denşi de praf şi nisip din Sahara au invadat luni din nou cerul Greciei, în special la Atena şi la Salonic, unde termometrele afişau temperaturi de până la 31 de grade Celsius, informează AFP.

Persoanele vulnerabile ”ar trebui să evite exerciţiile în aer liber precum şi muncile manuale obositoare”, a subliniat preşedintele Uniunii pneumologilor din Grecia.

În egală măsură, uniunea pneumologilor din Grecia a explicat joia trecută într-un comunicat că ”praful african transportă particule care pot pătrunde în polen, bacterii şi ciuperci, creând un amestec toxic şi periculos pentru corpul uman şi în special pentru sistemul respirator”.

Particulele de praf din Sahara au dus la întârzierea a mau multe curse aeriene

La Salonic, ceaţa a provocat de asemenea întârzieri ale unor curse aeriene, potrivit presei locale.

Potrivit serviciilor meteorologice greceşti, temperaturile urmează să scadă începând de miercuri.

spot_img
Latest news
știri