21 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Ministerul Mediului lansează apelul de proiecte pentru pepiniere mari

Finanțarea poate ajunge până la 2 milioane de euro

Ministerul Mediului a lansat apelul de proiecte pentru pepiniere mari. Ajutorul oferit deţinătorilor publici sau privaţi de pădure poate ajunge la 2 milioane de euro.

Scopul acestei scheme de ajutor de stat îl reprezintă acordarea unui sprijin financiar deţinătorilor publici şi privaţi de păduri, autorizaţi pentru producerea de material forestier de reproducere (MFR), şi/sau producătorilor autorizaţi de MFR pentru înfiinţarea/dezvoltarea/modernizarea capacităţilor de producţie a puieţilor forestieri, precum şi pentru producerea, prelucrarea şi condiţionarea seminţelor forestiere”, a transmis Ministrul Mediului.

Alocarea financiară acordată prin PNRR este de 32 milioane euro

Valoarea minimă eligibilă a proiectului corespunde unui cost de peste 200.000 euro, iar valoarea maximă eligibilă este de cel mult 2.000.000 euro.

Potrivit datelor oferite de minister, un beneficiar poate să depună mai multe cereri de finanţare în cadrul prezentei scheme de stat, dacă acestea au proiecte tehnico-economice separate şi se referă la obiective distincte.

Termenul limită impus Ministerul Mediului este 29 februarie 2024

Sesiunea este de tip necompetitiv, apel deschis, pentru toţi solicitanţii eligibili, pe principiul ”primul venit, primul servit”, în limita bugetului maxim eligibil alocat, respectiv până la epuizarea alocării financiare totale, dar nu mai târziu de 29 februarie 2024”, se arată în comunicatulpublicat de Ministerul Mediului.

Solicitant de finanţare poate fi orice deţinător public sau privat de pădure, autorizat pentru producerea de material forestier de reproducere, denumit în continuare (MFR) ori producător autorizat de MFR, indiferent de mărimea sa.

Proiectele se pot depune aici.

spot_img
Latest news
știri