2.6 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

Familia regală britanică reciclează: Regele Charles reutilizează fotoliile realizate pentru ceremoniile de încoronare a mamei sale, în 1953, și a bunicului său, Regele George al IV-lea

100 de scaune VIP realizate din stejar vor fi scoase la licitație în scopuri caritabile

Regele Charles al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a decis să „recicleze” mai multe fotolii istorice pentru ceremonia sa de încoronare, arată publicația The Daily Mail.

Acesta face eforturi speciale pentru a transforma Încoronarea în cel mai ecologic eveniment regal din istorie.

Majestatea Sa a comandat, de asemenea, 100 de scaune din stejar sustenabil provenit din Marea Britanie, atât pentru membrii Familiei Regale și invitații VIP, cât și pentru alți membrii, „de rând”, ai congregației

Într-o altă premieră, cele 100 de scaune îmbrăcate în catifea albastră vor fi scoase la licitație în cursul acestui an. Banii obținuți din vânzarea lor vor fi donați mai multor organizații caritabile apropiate Familie Regale. Printre acestea se numără ONG-uri care oferă sprijin persoanelor fără adăpost și victimelor violenței domestice. 

Sursele publicației britanice nu au putut confirma care dintre membrii familiei regale le vor folosi. Cumpărătorilor nu li se vor pune la dispoziție informații privind identitatea persoanei care s-a așezat pe scaunul cumpărat.

Foto: Royal.uk

Scaunul Sfântului Edward datează de acum 7 veacuri

Cel mai notabil dintre scaunele care vor fi folosite la încoronare este Scaunul Sfântului Edward, pe care Charles va sta pentru a fi încoronat  – „Scaunul Încoronării.”

În timpul evenimentului de pe 6 mai, Majestatea Sa va fi încoronată rege pe Scaunul Sf. Eduard.

Acesta a fost fabricat cu peste 700 de ani în urmă, din stejar baltic, fiind folosit pentru prima dată la încoronarea regelui Edward al II-lea.

Foto: Royal.uk

Cuplul va refolosi, de asemnea, fotoliile denumite „Chairs of Estate” –  „Fotolii de moșie”

Ele fost realizate în 1953 de firma londoneză White, Allom and Company, pentru încoronarea Reginei Elisabeta a II-a. Unul dintre ele a fost folosit de regină în timpul ceremoniei. Un fotoliu pereche a fost realizat ulterior, pentru regretatul duce de Edinburgh.

Fabricate din lemn de fag sculptat și aurit, în stilul secolului al XVII-lea, acestea purtau cifrurile Elisabetei și Filip. Pe ele se regăseau și emblemele naționale: trandafirul, ciulinul și trifoiul.

Restauratorii au curățat și restaurat fotoliile folosind material cu același motiv precum cel cu care au fost tapițate inițial. Monogramele Regelui și Reginei Consort le-au înlocuit, însă, pe cele ale Elisabetei și Filip. Cele din urmă vor fi păstrate în Colecția Regală.

Noile monograme au fost brodate manual de către Școala Regală de Croitorie, folosind pânză de aur și fir metalic asortat, și împletitura și ornamentele originale.

Foto: Royal.uk

În cele din urmă, cuplul va folosi „throne chairs” – „fotolii tron” pentru întronarea și elementele de omagiu ale slujbei

Acestea au fost folosite pentru prima dată de regele George al VI-lea și de soția sa, regina Elisabeta, în 1937.

Regele a reciclat stemele regale originale care erau pe partea din față și din spate a fotoliului pentru Regele George al VI-lea, pentru a îl comemora pe bunicul său.

Regina Consort are un fotoliu identic, folosit de Regina Elisabeta, dar propriile ei steme le-au înlocuit pe cele ale Reginei Mame.

Foto: Royal.uk

Specialiștii britanici în artă regală au lăudat modul „incredibil de eficient și sustenabil” al Regelui de a organiza ceremonia.

spot_img
Latest news
știri