11.5 C
București
vineri, 29 martie, 2024

Fumul toxic, degajat de incendiul din Prahova, este vizibil de la 10 km

Fumul otrăvitor de la incendiul depozitului de deșeuri periculoase Ecoburn Brazi se vede de la peste 10 km, precizează Observatorul Prahovean. Fotograful Sorin Petculescu a reușit să surprindă imagini cu norul de fum, degajat în urma incendiului la prima oră a dimineții.

Incendiul a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri în hala unei firme care se ocupă de colectarea deșeurilor periculoase. Este vorba despre comuna Brazi, din județul Prahova. Mai mult, autoritățile au emis mesaj Ro-Alert din cauza fumului dens degajat.

De asemenea, fost transmis un mesaj RO-ALERT din cauza degajării mari de fum toxic pentru locuitorii din zonă, inclusiv în zona de Vest a Ploieștiului.

Sursa foto: ISU Ploiești

În momentul de față, pompierii încă se luptă cu flăcările care au cuprins o suprafață de 4000 de mp.

Incendiul se manifestă în interiorul incineratorului

În urmă cu o oră, Garda de Mediu Prahova a precizat pe pagina de Facebook că astăzi, 02.06.2021, ora 02:45, Comisariatul Județean Prahova al Gărzii Naționale de Mediu a fost anunțat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC ECO BURN SRL din localitatea Brazi, județul Prahova.

Echipa de permanență din cadrul comisariatului s-a deplasat în teren. Din primele constatări la fața locului, incendiul se manifestă în interiorul incineratorului, cu degajare de fum dens în atmosferă datorită arderii necontrolate a deșeurilor existente. Incendiul este încă în desfășurare.

Sursa foto: ISU Ploiești

Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT. Măsurătorile indicatorilor de calitate ai aerului monitorizați cu stațiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploiești și localitatea Brazi, precum și cei monitorizați cu laboratorul mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploiești, nu au prezentat creșteri sau depășiri. Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova va continua verificările pe amplasament.  Cauza incendiului urmează să fie stabilită de ISU” a precizat Garda de Mediu Prahova pe contul de Facebook.

Fumul toxic este vizibil de la 10 kilometri

Fumul otrăvitor de la incendiul depozitului de deșeuri periculoase Ecoburn Brazi se vede de la peste 10 km, inclusiv din Ploiești, mai arată sursa citată.

De asemenea, reporterul de la Observatorul Prahovean se îndreaptă către locul incendiului și va transmite live imagini.

Latest news
știri