Sute de pelicani au fost văzuți în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei. Este vorba despre o rezervație administrată de compania Romsilva, arată publicația Descoperă.ro.
Pelicanii au fost văzuți și filmați într-o zonă în care se poate ajunge doar cu barca.
”O veste bună pentru iubitorii de birdwatching și natură! Pelicanii s-au întors în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, fiind surprinși de rangerii parcului, într-un stol mare, pe lacul Popa”, au anunțat reprezentanții Romsilva, potrivit Mediafax.
Conform specialiștilor, pelicanii sunt foarte buni zburători și înotători. De asemenea, pelicanii sunt păsări migratoare, de talie mare, care sosesc în România în aprilie sau mai și migrează spre țările calde în septembrie sau octombrie. Foarte buni zburători și înotători, pelicanii au un cioc lung, cu o pungă de culoarea galbenă cu nunațe portocalii, care se poate dilata. Se hrănesc, în special, cu pește.
Balta Mică a Brăilei: o arie protejată, care se întinde pe o suprafață de 24.555 hectare
Parcul Natural Balta Mică a Brăilei a fost declarat arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate) și se întinde pe o suprafață de 24.555 hectare.
Acesta se află în lunca inundabilă a Dunării, între Insula Mare a Brăilei și Bărăganul de Nord (cunoscut și sub numele de Câmpia Brăilei, subunitate geomorfologică a Câmpiei Române, situată în nord-estul acesteia) și reprezintă o zonă (râuri, lacuri, mlaștini, turbării, stepe, pajiști naturale, păduri de foioase și păduri în tranziție) încadrată în bioregiunea stepică a Bărăganului.
Parcul se suprapune sitului de importanță comunitară și ariei de protecție specială avifaunistică – Balta Mică a Brăilei.
Situl Balta Mică a Brăilei (începând din 15 iunie 2001) este protejat prin Convenția Ramsar (The Ramsar Convention on Wetlands) ca zonă umedă de importanță internațională.