4.4 C
București
luni, 23 decembrie, 2024

Sci-Tech Challenge: elevii prezintă soluții pentru gestionarea și reciclarea deșeurilor

Cei mai buni 25 de elevi din cinci țări, Belgia, Cipru, Italia, Olanda și România, au participat la proiectul Sci-Tech Challenge, precizează Radio Eco Natura.

În cadrul proiectului, tinerii sunt încurajați să își aplice cunoștințele în domeniile Științei, Tehnologiei, Ingineriei și Matematicii (STEM) și să își dezvolte creativitatea și aptitudinile antreprenoriale pentru a răspunde provocărilor viitoare.

Concertele în aer liber: distracție, dar și munți de gunoi

Elevii au fost repartizați în cinci echipe mixte și au fost provocați să găsească soluții inovatoare pentru rezolvarea unei teme legate de gestionarea deșeurilor în timpul și după un festival de muzică în aer liber, mai arată sursa citată.

Numai în Marea Britanie, peste 23.000 de tone de deșeuri sunt produse anual la festivaluri, ceea ce reprezintă o provocare pentru organizatori. România a fost reprezentată la etapa europeană a proiectului Sci-Tech Challenge de șase elevi selectați din primele trei echipe câștigătoare ale etapei naționale.

Echipele și-au prezentat soluțiile inovatoare în fața unui juriu internațional, iar cea mai inovatoare idee a fost prezentată de echipa desemnată câștigătoare „GreenFest”, din care au făcut parte și doi elevi români, având la bază atât antreprenoriatul, cât și abilitățile STEM”, au explicat, pe contul de Facebook, reprezentanții Radio Eco Natura.

Membrii echipei „GreenFest” au propus utilizarea unui biocombustibil creat prin lichefierea hidrotermală a deșeurilor alimentare și a ustensilelor fabricate din celuloză pentru alimentarea camioanelor folosite pentru transportul produselor în timpul diferitelor ediții ale festivalului.

În plus, camioanele vor avea capacitatea de a susține refrigerarea produselor în timpul zilei, utilizând biocombustibil pentru a asigură răcirea adecvată în timpul nopții.

Sci-Tech Challenge: o provocare pentru tinerii din Europa

Salvatore Nigro, CEO JA Europa, a spus, de asemenea, că ”Sci-Tech Challenge a provocat tinerii din Europa să abordeze tema reciclării în contextul unui eveniment de masă, aceștia folosindu-se de creativitatea lor antreprenorială pentru a servi unei cauze bune.

În vederea atingerii obiectivelor „Acordului Verde”, care vizează realizarea unei economii durabile și transformarea Europei într-un continent neutru din punct de vedere climatic până în anul 2050, școlile noastre trebuie să sprijine dezvoltarea abilităților STEM și de antreprenoriat în formarea următoarelor generații pentru a transforma aceste provocări în oportunități”.

spot_img
Latest news
știri