13.8 C
București
vineri, 17 mai, 2024

Greenpeace România: ”Pădurile sunt distruse într-un ritm amețitor. În fiecare oră dispare o suprafață echivalentă cu cinci terenuri de fotbal”

”În lipsa pădurilor, fenomenele meteo extreme cresc în intensitate și produc pagube mult mai grave”, au transmis membrii Greenpeace România

Greenpeace România a atenționat asupra faptului că incendiile, valurile de căldură și inundațiile afectează întreaga Planetă și este nevoie de rezistență împotriva viitoarelor fenomene meteo extreme.

Doar 3% din Carpați sunt protejați

Mai mult, organizația pentru protecția mediului a vorbit despre importanța munților, precizând că munții Carpații sunt un aliat vital în lupta cu schimbările climatice și pierderea biodiversității, fiind cele mai importante refugii naturale ale Europei.

Cu toate acestea, doar 3% din Lanțul Carpatic este protejat, motiv pentru care Greenpeace România a lansat o nouă petiție prin care cere liderilor politici să creeze un plan de protecție transnațional pentru oprirea exploatării iresponsabile a pădurilor și protejarea acestui sanctuar al vieții sălbatice.

Greenpeace România: ”Refacerea naturii este soluția, iar noi putem acționa acum!”

Ce poate readuce speranța și poate construi mai multă rezistență împotriva viitoarelor fenomene meteo extreme, dacă nu însăși natura? Refacerea naturii este soluția, iar noi putem acționa acum! Carpații sunt un aliat vital în lupta cu schimbările climatice și pierderea biodiversității, fiind cele mai importante refugii naturale ale Europei. Semnează și tu petiția și haide să protejăm natura de lângă noi! Alătură-te mișcării Salvăm Carpații”, au transmis reprezentanții organizației pentru protecția mediului.

Petiția ”Salvăm pădurile din Carpați!” poate fi semnată aici

Greenpeace România a venit cu o serie de soluții care să protejeze Carpații de exploatări forestiere și alte intervenții umane.

Soluțiile propuse de organizație:

Un plan transnațional de protecție a Carpaților, finanțat de UE, care să pună în aplicare obiectivele europene de protecție a biodiversității pentru 2030. Acest plan va face posibilă protejarea a minim 10% din suprafață;

Interzicerea imediată a exploatărilor forestiere iresponsabile;

Moratoriu pe 10 ani asupra construcției de noi drumuri forestiere și stabilirea unor zone de non-intervenție strictă;

Reducerea presiunii comerciale asupra pădurilor din Carpați. De asemenea, este noevoie de îmbunătățirea SUMAL 2.0, astfel încât utilizarea lemnului fără proveniență să fie de domeniul trecutului;

Un plan de dezvoltare cuprinzător pentru economiile locale, cu finanțare adecvată pentru comunități.

spot_img
Latest news
știri