16.5 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

A doua zi de acțiune a Gărzii Naționale de Mediu pe litoral: 23 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 893.000 de lei

Garda Naţională de Mediu: ”AER CURAT=OXIGEN. OXIGEN=PĂDURI. Este o relaţie pe are şi un preşcolar o ştie şi o înţelege. Se pare însă că “oamenii mari” au cam uitat astfel de lucruri elementare”

În data de 1 august, Garda Națională de Mediu a efectuat mai multe controale pe litoralul Mării Negre și în Rezervația Biosferei ”Delta Dunării”.

Echipele de comisari au verificat administrațiile publice locale, administratorii plajelor și operatorii HORECA.

În urma acestor inspecții, s-au întocmit 25 de acte de control, iar 23 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, însumând un total de 892 500 lei.

Potrivit declarațiilor, comisarii vor continua acțiunile și în zilele următoare, monitorizând toate stațiunile de pe litoral.

Garda Națională de Mediu: ”Un operator economic exploata fără nici un stres şi fără nici o măsură de protecţie a mediului înconjurător un depozit de piatră chiar în pădurea de lângă staţiunea Olimp. Până astăzi când l-au vizitat comisarii Gărzii de Mediu!”

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au aplicat o amendă de 50.000 lei și au sistat activitatea unui operator economic din stațiunea Olimp.

Acesta exploata un depozit de piatră în pădurea de lângă stațiunea Olimp, fără măsuri de protecție a mediului.

Întrucât au fost afectate atât drumul public din stațiunea Olimp, cât și vegetația ce formează perdeaua forestieră aferentă drumului, comisarii GNM au aplicat operatorului o sancțiune contravențională în valoare de 50.000 lei și au dispus sistarea activității acestuia până la remedierea deficiențelor constatate”, au transmis comisarii prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.

Latest news
știri