-0.1 C
București
vineri, 27 decembrie, 2024

Aerul condiționat: un aliat împotriva caniculei sau un risc major pentru sănătate?

Care sunt pericolele utilizării excesive a acestui dispozitiv

Utilizarea excesivă a aerului condiționat poate duce la probleme respiratorii, uscarea pielii și deshidratare.

De asemenea, poate accentua riscul de infecții, dacă filtrul aparatului nu este întreținut corespunzător.

În perioada caniculară, aerul condiționat devine un aliat pentru mulți dintre noi. Totuși, utilizarea excesivă a acestui dispozitiv poate avea consecințe negative pentru sănătate

Utilizat în exces, dispozitivul reduce nivelul de umiditate din aer, ceea ce poate determina deshidratarea organismului.

Mai mult, poate usca pielea și mucoasele ochilor, ducând la senzația de ochi uscați și disconfort cutanat.

În egală măsură, persoanele care folosesc excesiv acest dispozitiv, riscă să răcească sau să se confrunte cu diverse infecții respiratorii.

Diferențele mari de temperatură între interior și exterior pot slăbi sistemul imunitar și pot favoriza apariția răcelilor sau a acestor infecții.

Astfel, persoanele cu afecțiuni respiratorii precum astmul sau bronșita pot avea simptome mai severe într-un mediu cu aer condiționat din cauza schimbărilor bruște de temperatură și umiditate.

Fie că vorbim de apartament sau de mașină, diferența de temperatură dintre mediul interior și cel exterior nu trebuie să depășească 10 grade

Expunerea îndelungată la aerul condiționat poate avea efecte negative asupra sănătății, fiind vinovat de diverse afecțiuni precum bronșita, pneumonia, alergii, paralizie și chiar infecții cu anumite bacterii. Diferența de temperatură dintre mediul interior și cel exterior nu trebuie să depășească 10 grade. Organismul se adaptează cu dificultate la diferențe mari de temperatură, așa că este ușor să te îmbolnăvești. Aerul rece nu trebuie direcționat direct către persoana din cameră. Același lucru este valabil și în mașini”, se arată într-un articol publicat de Click.

spot_img
Latest news
știri