18 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

Dunărea, îmbogățită cu sturioni în cadrul unei acțiuni dedicate Zilei Rezervației Biosferei Delta Dunării

Peste 1.300 de pui de nisetru și păstrugă au fost eliberați în Dunăre

ARBDD – Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a anunțat că o amplă acțiune de populare cu sturioni a Fluviului Dunărea a avut loc la finalul săptămânii trecute.

Cu ocazia aniversării a 34 de ani de la înființarea Rezervației, peste 1.300 de pui de nisetru și păstrugă au fost eliberați în Dunăre, în prezența elevilor și a reprezentanților instituțiilor de mediu

Astăzi (n.r. 30 august) a fost organizat un nou eveniment de populare cu sturioni a Fluviului Dunărea, ce vine în întâmpinarea aniversării celor 34 ani de la înființarea Rezervației Biosferei Delta Dunării”, se arată în comunicatul publicat de ARBDD pe contul de Facebook.

În cadrul acțiunii inițiată de către Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică Pescuit și Acvacultură Galați, în colaborare cu WWF România (Fondul Mondial pentru Natură), au fost eliberați în Dunăre 370 pui de nisetru și 940 de pui de păstrugă.

La acțiunea dedicată Zilei Rezervației Biosferei Delta Dunării au participat mai mulți elevi însoțiți de părinți și cadre didactice

Alături de reprezentanții instituțiilor centrale și locale de mediu dar și ai autorităților de control au participat elevi însoțiți de părinți și cadre didactice.

Cei mici au avut bucuria de a boteza puii de sturion înainte de a-i elibera în Fluviul Dunărea.

Ministerul Mediului continuă proiectele pentru conservarea sturionilor și reconstrucția ecologică în Delta Dunării

În cursul lunii iunie, Ministerul Mediului, prin proiecte finanțate din fonduri europene, a anunțat că avansează în conservarea sturionilor și reconstrucția ecologică în Delta Dunării.

Ministrul Mircea Fechet a vizitat mai multe obiective din Tulcea și Delta Dunării, inclusiv Stația de monitorizare a sturionilor, construită prin POIM.

La acel moment, ministrul Mediului a subliniat importanța sturionului ca specie prioritară la nivel european și a participat la eliberarea unor exemplare în Dunăre.

spot_img
Latest news
știri