6.2 C
București
miercuri, 6 decembrie, 2023

CFR Călători introduce primele trenuri noi, cu servicii de ultimă generație

CFR Călători a câștigat contractul ARF pentru operarea primelor 12 trenuri de la Alstom, oferind o experiență modernă călătorilor pe ruta București Nord – Constanța, dar și pe alte rute importante

Primele trenuri noi intră în circulație la CFR Călători, transmite Economedia.ro. Compania a depus singura ofertă la contractul Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF) pentru operarea primelor trenuri noi cumpărate de la francezii de la Alstom.

Contractul are o durată de 5 ani și prevede operarea primelor 12 din cele 37 de trenuri cumpărate

Primele 5 rute sunt: București Nord – Constanța, București – Craiova, București-Nord – Craiova – Timișoara – Arad, București – Brașov – Arad – Timișoara Nord, București-Nord – Craiova – Petroșan și asigură 351 locuri pe scaune.

Unitățile sunt prevăzute cu sisteme de climatizare, conexiune wi-fi, spații pentru bar/bistro și pentru călători cu dizabilități, precum și o zonă destinată distribuirii automate de bilete și aparate de compostat”, a declarat ARF.

Pe măsura ce trenurile sunt livrate de către producătorul francez și puse la dispoziția operatorului, serviciile vor acoperi rutele ce deservesc municipiile reședință de județ: Craiova, Drobeta Turnu Severin, Reșita (prin nodul feroviar de la Caransebeș), Timișoara, Ploiești, Brașov, Alba Iulia, Deva, Arad, Târgu Jiu

Contractul va avea o valabilitate de 5 ani și constituie unul dintre pașii concreți făcuți de România pentru asigurarea tranziției către o piață a serviciilor publice de transport feroviar de călătorii guvernată, exclusiv, prin contracte atribuite competitiv, conform normelor naționale și europene în vigoare”, arată un comunicat transmis de Autoritatea pentru Reformă Feroviară.

Latest news
știri