12.1 C
București
duminică, 19 mai, 2024

CFR Călători introduce primele trenuri noi, cu servicii de ultimă generație

CFR Călători a câștigat contractul ARF pentru operarea primelor 12 trenuri de la Alstom, oferind o experiență modernă călătorilor pe ruta București Nord – Constanța, dar și pe alte rute importante

Primele trenuri noi intră în circulație la CFR Călători, transmite Economedia.ro. Compania a depus singura ofertă la contractul Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF) pentru operarea primelor trenuri noi cumpărate de la francezii de la Alstom.

Contractul are o durată de 5 ani și prevede operarea primelor 12 din cele 37 de trenuri cumpărate

Primele 5 rute sunt: București Nord – Constanța, București – Craiova, București-Nord – Craiova – Timișoara – Arad, București – Brașov – Arad – Timișoara Nord, București-Nord – Craiova – Petroșan și asigură 351 locuri pe scaune.

Unitățile sunt prevăzute cu sisteme de climatizare, conexiune wi-fi, spații pentru bar/bistro și pentru călători cu dizabilități, precum și o zonă destinată distribuirii automate de bilete și aparate de compostat”, a declarat ARF.

Pe măsura ce trenurile sunt livrate de către producătorul francez și puse la dispoziția operatorului, serviciile vor acoperi rutele ce deservesc municipiile reședință de județ: Craiova, Drobeta Turnu Severin, Reșita (prin nodul feroviar de la Caransebeș), Timișoara, Ploiești, Brașov, Alba Iulia, Deva, Arad, Târgu Jiu

Contractul va avea o valabilitate de 5 ani și constituie unul dintre pașii concreți făcuți de România pentru asigurarea tranziției către o piață a serviciilor publice de transport feroviar de călătorii guvernată, exclusiv, prin contracte atribuite competitiv, conform normelor naționale și europene în vigoare”, arată un comunicat transmis de Autoritatea pentru Reformă Feroviară.

spot_img
Latest news
știri