22.1 C
București
duminică, 19 mai, 2024

NASA va investiga un asteroid gigantic care conține aur

Misiunea va dura 6 ani

NASA se pregătește să lanseze o misiune senzațională pentru a investiga asteroidul metalic gigantic cunoscut sub numele de 16 Psyche.

Acest corp ceresc, cu potențial uriaș de valoare, a fost denumit ”asteroidul de aur”, dar, dat fiind distanța enormă la care se află, aducerea sa aproape Pământ rămâne foarte dificilă.

NASA se îndreaptă spre ”Asteroidul de Aur”

În schimb, astronauții vor trimite o sondă spațială care să rămână în proximitatea sa timp de doi ani.

Aceasta va efectua o varietate de măsurători și va colecta imagini detaliate.

Sonda Psyche va utiliza tehnologii avansate, precum unde radio, raze gamma, spectrometre și aparate de ”imagine multispectrală” pentru a analiza asteroidul.

Sonda va ajunge la asteroidul gigantic în anul 2029

Misiunea va include și o trecere pe lângă Marte în 2026 pentru a obține un impuls gravitațional, iar obiectivul final este să ajungă la asteroidul metalic în 2029.

Aici, sonda va efectua cercetări amănunțite, dar nu va încerca să preleveze materiale de pe acest corp ceresc fascinant.

16 Psyche este un asteroid care a fost descoperit de Annibale de Gasparis la Napoli la 17 martie 1852. Este numit după muritoarea Psyche despre care scrie Apuleius în ”Metamorfozele”.

Acesta are peste 200 de kilometri în diametru și conține aproape 1% din masa totală a asteroizilor din centura de asteroizi. 16 Psyche este cel mai masiv metalic asteroid de tip-M.

Observațiile radar indica o compoziție destul de pură de fier-nichel.

spot_img
Latest news
știri