16.7 C
București
joi, 9 mai, 2024

Începe a treia rundă de atragere de fonduri a Programului ”Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare”

Programul este finanțat prin PNRR

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă deschiderea celei de-a treia runde de atragere de fonduri în cadrul Programului ”Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare” finanţat din PNRR.

Apelul va fi deschis în perioada 4 decembrie 2023 – 9 februarie 2024

Potrivit AFM, apelul va fi deschis în perioada 04 decembrie 2023, ora: 10.00 – 09 februarie 2024, ora: 23.59 sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare.

Măsura vizează sprijinirea familiilor şi a persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor băneşti nete lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată pe membru de familie) pentru plata cheltuielilor de branşare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi/sau de canalizare. Solicitanţii care pot depune cereri de finanţare sunt Operatorii de servicii de utilităţi publice/operatorii regionali de servicii de utilităţi publice din sectorul de apă/apă uzată”, se arată în comunicatul emis de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit News.ro.

Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare: Valoarea este de cel mult 1.900 euro/gospodărie racordată şi/sau branşată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare

Valoarea maximă eligibilă a proiectului corespunde unui cost unitar de cel mult 1.900 euro/gospodărie racordată şi/sau branşată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare, fără TVA.

Rata de finanţare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului fără TVA.

spot_img
Latest news
știri