În Louisiana, SUA, mulți locuitori optează pentru un brad de Crăciun natural, în detrimentul unuia artificial. Kevin Steele Sr., coproprietar al unei afaceri locale de Crăciun, spune că un brad natural oferă o experiență mai autentică de Crăciun decât un brad de plastic. Dincolo de beneficiile pentru mediu, bradul natural oferă mai bine imaginea, mirosul și bucuria sărbătorilor de iarnă, potrivit louisianaradionetwork.
În opinia lui Steele, plasticul din brazii artificiali reprezintă o adevărată problemă. Aceștia sunt fabricați din clorură de polivinil (PVC). Acest tip de plastic generează o poluare semnificativă în timpul producției și este dificil de reciclat. În schimb, brazii naturali de Crăciun sunt o resursă regenerabilă.
„Arborele natural sau arborele adevărat, așa cum ne place să-l numim… Stabilizează solul cu sistemul său de rădăcină și este biodegradabil”, a spus Steele.
Steele spune că, alegând un brad de Crăciun cultivat local în locul unuia artificial, nu doar faci o alegere durabilă pentru planetă, ci creezi și amintiri.
Cu un brad de Crăciun natural, fie tăiat, fie în ghiveci, atmosfera va fi cu siguranță una mult mai adaptată sărbătorilor de iarnă. Mirosul îmbietor al bradului fără îndoială că îți va umple întreaga casă. Totuși, pot exista și probleme în cazul bradului natural. Dacă nu este în ghiveci, este posibil ca în cele câteva săptămâni în care stă în casa ta să mai piardă din ace. Deși este rezistent, bradul de Crăciun se poate degrada, mai ales dacă îl ții într-o încăpere încălzită.