4.3 C
București
miercuri, 25 decembrie, 2024

Secretul longevității, dezvăluit de un nutriționist din Japonia

Algele marine joacă un rol deosebit de important în bucătăria japoneză, iar beneficiile pentru sănătate sunt uriașe.

Apele din jurul Japoniei conțin aproximativ 1.500 de tipuri de alge marine. De mult timp, acestea au reprezentat un aliment de bază al bucătăriei japoneze, potrivit CNBC.

Nutriționista Michiko Tomioka spune că aceste alge reprezintă un adevărat stimulent pentru longevitatea umană.

„Sunt nutriționist din Nara, Japonia, iar algele marine sunt una dintre cele mai nostalgice alimente pentru mine. De când eram mică, am mâncat în fiecare zi. Răposata mea mama a fost o mare fană a algelor. Pe lângă faptul că sunt un ingredient gustos și versatil în multe feluri de mâncare, ea a spus că algele marine au ajutat-o să-și mențină părul sănătos și puternic. Bunicul meu mânca mereu kombu (n.r. un tip de alge)“, a spus ea.

„Cei mai vioi și mai robusti vârstnici din viața mea, mătușa mea de 99 de ani (în ianuarie va împlini 100 de ani!) și socrii mei care au 95 și 88 de ani, mănâncă zilnic un bol de supă miso cu alge wakame“, a mai zis ea.

Secretul longevității. Algele marine sunt extrem populare

    Algele marine sunt extrem de ușor e adăugat în alte feluri de mâncare. Ele se găsesc la raft și necesită puțină pregătire înainte de a fi savurate.

        „Le poți pune la înmuiat timp de 10 minute. Apoi le ștergi cu un prosop de hârtie, le rulezi pentru sushi sau presari fulgi peste diverse preparate. Au o aromă umami delicioasă și îmbunătățesc gustul altor ingrediente. Nu au adaosuri suplimentare de sare, zahăr sau grăsimi”, a zis Tomioka.

        Sunt bogate în nutrienți

        Algele s-au dovedit a di extrem de bogate în fibre solubile și insolubile. Acestea pot ajuta la digestie, la controlul greutății corporale și la sănătatea generală a intestinului.

        Algele marine conțin fier, iod, potasiu, calciu, magneziu și polifenoli – compuși care se găsesc în mod natural în plante care pot ajuta la combaterea inflamației și a bolilor și la gestionarea nivelului de zahăr din sânge. Algele conțin toți cei 9 aminoacizi și acizi grași Omega-3. Acesta din urmă în special este util pentru stimularea sănătății corporale și creșterea celulelor. În plus, algele sunt o altă sursă de proteine ​​pe bază de plante.

        Algele marine sunt prietenoase cu mediul

        Algele marine sunt destul de durabile. Ele nu au nevoie de pământ, pesticide sau combustibil pentru a fi crescute. Apar în mod natural în oceane și pot ajuta la reducerea emisiilor de carbon.

        Sunt deosebit de bune în preparatele vegane. Cu algele katen, de pildă, poți face jello vegan sărat și dulce cu pastă de azuki (fasole roșie), citrice, dovleac, edamame și castraveți, potrivit lui Tomioka.

        Algele marine sunt utile aproape la orice fel de mâncare

        Tomioka spune că algele se pot prepara cu supa cu bulion dashi, cu ciupercile uscate, tofu, legume de sezon, kombu etc. La micul dejun, ele pot fi preparate cu orez, cu soia, cu murături și cu alte produse.

        „Consumul de alge mă face să mă simt mai sănătos și mă transportă într-un paradis oceanic. De aceea îmi place să mănânc în fiecare zi”, a mai zis nutriționista.

        spot_img
        Latest news
        știri