4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Mii de câini fără stăpân au fost adunați de pe străzile Bucureștiului și sunt disponibili pentru adopție

Patrupedele au fost capturate prin metode şi instrumente non-traumatice

Peste 2000 de câini fără stăpân au fost strânși de pe străzile Capitalei în 2023.

Potrivit declarațiilor făcute de Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, echipajele de capturare ASPA au intervenit în situaţii foarte diverse, pentru ridicarea câinilor abandonaţi.

Mai mulți câini fără stăpân erau căzuţi în canale sau în râul Dâmboviţa, răniți sau accidentați

Echipajele s-au mobilizat pentru salvarea câinilor căzuţi în canale sau în râul Dâmboviţa, preluarea câinilor în urma decesului proprietarilor sau salvarea câinilor răniţi ori accidentaţi.

Într-un text publicat pe contul de Facebook, Nicușor Dan a transmis că patrupedele au fost capturate prin metode şi instrumente non-traumatice.

După, câinii au fost transportaţi în cuşti de transport confecţionate special pentru nevoile echipajelor şi bunăstarea animalelor.

Primarul General al Municipiului București face apel la colaborarea cu cetățenii

Colaborarea cu cetăţenii este esenţială în procesul de capturare şi ajută echipajele de capturare în stabilirea metodei de capturare, precum şi în identificarea surselor câinilor care ajung pe domeniul public”, se arată în textul publicat pe contul de socializare.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a anunţat că peste 2.050 de câini fără stăpân au fost ridicaţi, în cursul acestui an, de pe străzile Capitalei.

Animalele sunt îngrijite şi se caută persoane care să le adopte.

spot_img
Latest news
știri