15.5 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

Primăria Timișoara a alocat un buget record pentru colectarea deșeurilor în 2023

Timișorenii au avut la dispoziție patru puncte de colectare gratuită a deșeurilor pe parcursul anului 2023.

Timișoara a beneficiat în 2023 de un buget record pentru colectarea deșeurilor. Primăria Timișoara a alocat suma de 10 milioane de lei pe parcursul anului trecut, conform Renașterea.

Cetățenii orașului pot preda gratuit la centrele de colectare cu aport voluntar. Se acceptă deșeurile vegetale, cele voluminoase de uz casnic și cele provenite din locuințe, generate de activități de reparații și amenajări interioare, din construcții și demolări.

În oraș există patru astfel de puncte de colectare. La acestea, pe parcursul anului 2023, au fost colectate 10.000 de tone de deșeuri:

  • 7461,21 deșeuri din construcții;
  • 1007,46 deșeuri voluminoase;
  • 759,26 deșeuri vegetale;

Costurile de gestionare pentru cele patru puncte au fost de 5.855.298 lei.

Centrele de colectare funcționează la adresele:

  • Aleea Avram Imbroane, nr.70,
  • Calea Torontalului, nr.94,
  • Calea Moșniței (fostă Strada Torac) nr.2-4,
  • Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fostă str. Mile Cărpenișan) nr. 3.

Primăria Timișoara a alocat un buget record pentru colectarea deșeurilor

„Din păcate, ne confruntăm frecvent cu fenomenul abandonului de deșeuri pe domeniul public. În anul care se încheie, au fost ridicate de pe raza municipiului Timișoara, prin intermediul RETIM, 5013,72 tone deșeuri amestecate abandonate. Prin operatorul Transclean, au fost ridicate de pe domeniul public 6169,52 tone de deseuri abandonate (vegetale si din constructii).

Operațiunile de colectare a acestor deșeuri înseamnă costuri pentru municipalitate și, implicit pentru timișoreni, de peste 4.800.000 de lei.

Abandonarea deșeurilor este un fenomen care ne afectează pe toți și are un impact negativ asupra calității vieții și sănătății publice.

De asemenea, cei care abandonează deșeuri pe domeniul public riscă sancțiuni de zeci de mii de lei. Facem, din nou, apel la locuitorii orașului de a contribui la păstrarea curățeniei în spațiile publice, având posibilitatea ca, printr-un efort minim să predea deșeurile la punctele autorizate și să nu le abandoneze pe domeniul public“, a transmis Primăria Timișoara la finalul anului trecut.

spot_img
Latest news
știri