14.4 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Peste 60 de voluntari au curățat Parcul Cișmigiu, adunând buruienile și plantând noi flori

Acțiunea a fost organizată fără buget, fiind bazată în totalitate pe voluntariat

Duminică, 2 aprilie, a avut loc un atelier de grădinărit la Rotonda Scriitorilor din Cișmigiu.

Potrivit Grupului de Iniţiativă Civică Cişmigiu, acțiunea a fost pe bază de voluntariat, cu sprijinul a mai mult de 60 de persoane.

Astăzi a fost o zi surprinzătoare și fericită, atât pentru noi, cât și pentru Cișmigiu. La atelierul de grădinărit de la Rotonda Scriitorilor am avut și puțină ploaie, și puțin soare, o prezență numeroasă de voluntari (peste 60 de înscriși, dar estimăm că de-a lungul orelor, ne-au vizitat chiar mai mulți), mulți copii și tineri, și multă voie bună”, au transmis membrii Grupului de Inițiativă Civică.

Voluntarii și specialiștii în peisagistică s-au implicat în multiple acțiuni menite să înfrumusețeze Parcul Cișmigiu

  • A fost curățat rondul de plantele invazive;
  • Au fost plantate flori noi în locul florilor furate;
  • Au fost îngrijite plantele existente;
  • A fost așezat compost la baza tiselor.

Mulțumim Corinei Trancă (CTL Design) pentru coordonare, Garden Center Grup pentru plante și suport, Asociatia ARCHÉ și Zona Liberà Butic pentru ceai și cafea, Administratia Lacuri, Parcuri și Agrement Bucuresti pentru deschiderea de a colabora pe temen lung”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook.

Intervenția a fost făcută pe baza unui plan de plantare realizat de peisagista Corina Tranca (CTL Design), ținând cont de condițiile de însorire și de topografia din teren

De asemenea, este avizată de Direcția de Cultură a Municipiului Bucuresti, pe baza unui memoriu justificativ, realizat cu sprijinul lui Alexandru Mexi, de la Institutul Național al Patrimoniului.

Atelierul a fost coordonat de peisagista Corina Trancă de la CTL Design, alături de experți de la ALPAB (Ileana Nicolae, Roxana Popescu, Mirela Ionescu și restul echipei) și Garden Center Group (Mihai Draghici, Alex Gruia).

Plantele au provenit de la Garden Center Group și Alpab, iar ceaiul și cafeaua au fost asigurate de la Zona Liberă.

spot_img
Latest news
știri