19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Prosumatorii au de recuperat peste 100 de milioane de lei de la furnizori pentru electricitatea livrată în rețea

Furnizorii nu au emis la timp facturile către zeci de mii de prosumatori

Potrivit unui nou comunicat emis de Asociația Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România, prosumatorii au de recuperat peste 100 de milioane de lei de la furnizori pentru electricitatea livrată în rețea,

Furnizorii nu au emis la timp facturile către zeci de mii de prosumatori pentru electricitatea injectată în rețea, ceea ce a dus la acumularea unor restanțe de peste 100 de milioane de lei.

Prin urmare, acest fapt presupune penalizarea furnizorilor pentru fiecare zi de întârziere, informează Asociației Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România.

Prosumatorii au făcut către ANRE câteva mii de sesizări în total, în ultimii doi ani, însă singurul răspuns pe care l-au primit este că ”problema se va rezolva”

Este motivul pentru care aceștia atrag atenția că furnizorii primesc energia livrată de ei și o valorifică imediat, încasând bani lunar de la consumatorii arondați fiecărui furnizor în parte, însă, în același timp, emit facturi chiar și cu doi ani întârziere.

Conform legii, prosumatorilor li se plătește excesul de energie livrat în rețea în maximum 24 de luni de la data facturării.

Restanțele acumulate depășesc suma de 100 de milioane de lei

Contactat de HotNews.ro, Dan Pîrșan, președintele asociației, a precizat că restanțele acumulate pe care le au furnizorii către prosumatori depășesc 100 de milioane de lei.

Asociația a semnalat acest lucru la ANRE, iar autoritatea a răspuns că a verificat furnizorii pentru nerespectarea prevederilor legate de emiterea facturilor către prosumatori și a dat amenzi de 520.000 de lei către șase companii, una dintre ele fiind sancționată cu 360.000 de lei.

spot_img
Latest news
știri