21.3 C
București
duminică, 29 septembrie, 2024

Faţada clădirii ce găzduiește Fundaţia Louis Vuitton din Paris a fost stropită cu vopsea de activiștii organizaţiei ecologiste Extinction Rebellion

Grupul ecologist exploatează în mod persistent lacunele fiscale pentru a plăti cât mai puține taxe posibile, în mod legal

Fațada muzeului Louis Vuitton Foundation din Paris a fost acoperită cu vopsea, într-o acțiune ”împotriva bogaților”, dirijată de organizația ecologistă Extinction Rebellion, transmite publicația The Brussels Times.

Într-un videoclip postat pe Twitter de jurnalistul Clément Lanot, un grup de activiști este filmat în timp ce pulverizează vopsea portocalie și roz pe clădire, în dimineața zilei de 1 mai.

Aflat în Bois de Boulogne, Louis Vuitton Fondation este unul dintre cele mai aglomerate muzee din Paris

Videoclipul arată cum aproximativ 30 de activiști au reușit să vandalizeze clădirea în aproximativ 10 minute.

Activiștii au aruncat vopsea pe fațadele de sticlă folosind extinctorul și ”bombele de vopsea” făcute din baloane.

Extinction Rebellion intenţionează prin această acţiune să vizeze grupul de lux LVMH, pe care îl acuză de ”optimizare fiscală”.

În acest context social actual, în care francezii renunţă la o masă pe zi din cauza inflaţiei, sănătatea marilor grupuri este indecentă”, a declarat un purtător de cuvânt al organizației.

Extinction Rebellion (XR) este o mișcare internațională de activism pentru mediu care a fost fondată în Marea Britanie în anul 2018

Extinction Rebellion (XR) intenționează să atragă atenția asupra practicilor financiare ale companiei multinaționale franceze de lux.

Membrii XR organizează proteste și acțiuni de nesupunere civilă, care includ blocarea străzilor și podurilor, sit-in-uri și greve climatice.

Grupul se bazează pe principiile non-violentei și are o structură descentralizată, fără lideri sau ierarhie.

spot_img
Latest news
știri