15.2 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

Maraton pentru natură: ”Știai că Planeta pierde 4,7 milioane de hectare de păduri în fiecare an?”

WWF-România organizează un nou maraton pentru natură, vineri, 4 iunie, începând cu ora 10.00.

Maratonul se va desfășura și în contextul în care se apropie Ziua Mondială a Mediului, zi sărbătorită pe data de 5 iunie. De asemenea, tema anului 2021 o reprezintă reconstrucția ecologică.

Reprezentanții WWF-România au precizat că reconstrucția ecologică este soluția pe care o propun de mai bine de 10 ani ca măsură de refacere a zonelor naturale și creștere a bunăstării oamenilor din apropierea lor.

Astfel, oamenii sunt invitați să descopere cum refacerea zonelor naturale pot schimba vieți.

Știai că… Planeta pierde 4,7 milioane de hectare de păduri în fiecare an? Sau că, în ultimii 50 de ani, jumătate din zonele umede ale lumii au fost drenate? Costul acestei distrugeri și neglijențe este uluitor: degradarea ecosistemelor terestre și acvatice subminează bunăstarea a 3,2 miliarde de oameni și costă aproximativ 10 la sută din produsul brut anual global.

Mâine, de la ora 10.00, te invităm într-un MARATON PENTRU NATURĂ. Trimite-ne curiozitățile tale legate de acest subiect, în comentarii”, au precizat membrii WWF-România, pe contul de Facebook.

Maraton pentru natură: Suntem generația care repară

10.00-11.00 – Q&A Reconstrucția ecologică a zonelor umede

11.00-12.00 – LIVE: Camelia Ionescu, coordonatorul departamentului de Ape Dulci la WWF România, discută cu noi despre reconstrucția ecologică a luncii Dunării și a Deltei Dunării.

12.00-13.00 – Q&A Reconstrucția ecologică a pădurilor.

13.00-14.00 – LIVE cu Anda Pușcaș, manager proiect Arii Protejate la WWF România, despre reconstrucția ecologică a pădurilor. Tot ce ai vrut să știi despre plantări și coridoare ecologice pentru animale.

14.00-15.00 – Q&A: despre natura de zi cu zi. De la ceașca de cafea și până la modul în care ne deplasăm, care e rolul nostru în natură și al naturii în viața noastră?

15.00-16.00 – LIVE cu Dr. Orieta Hulea, Director WWF România, despre beneficiile naturii în viața de zi cu zi.

Latest news
știri