17.9 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

Islanda ia în considerare interzicerea permanentă a vânătorii de balene, în urma unui raport al autorității veterinare naționale

Decizia ar putea fi luată până în data de 31 august 2023

În Islanda, guvernul ia în considerare oprirea definitivă a vânătorii de balene.

Până pe 31 august, este posibil să se ia o decizie în urma unui raport elaborat de autoritatea veterinară națională, care a constatat că această practică încalcă standardele de protecție a animalelor în țara nordică.

Mai exact, raportul emis de Autoritatea Alimentară și Veterinară din Islanda evidențiază faptul că vânătoarea de balene se desfășoară pe o perioadă prea îndelungată, ceea ce provoacă suferință mamiferelor pe toată durata acestei activități.

Islanda ia în considerare oprirea vânătorii de balene, în contextul amenințărilor grave cu care se confruntă aceste mamifere și rolul lor crucial în combaterea schimbărilor climatice

Balenele se confruntă deja cu atât de multe amenințări serioase din cauza poluării, a schimbărilor climatice, a plaselor pescarilor și a navelor cu care se ciocnesc încât suspendarea vânătorii comerciale este singura concluzie etică”, a declarat Ruud Tombrock, directorul Humane Society International, organizație specializată pe bunăstarea animalelor, potrivit Radio Eco Natura.

De asemenea, Ruud Tombrock a subliniat rolul pe care balenele îl au în păstrarea biodiversității din oceane și astfel în combaterea schimbărilor climatice.

Concret, balenele contribuie la hrănirea planctonului, care stă la suprafața oceanelor și care reține dioxidul de carbon, responsabil pentru crearea efectului de seră.

spot_img
Latest news
știri