13.3 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Primul medicament făcut de Inteligența Artificială este testat pe oameni, în China și SUA

Medicamentul Insilico, generat de AI a intrat în studii clinice în SUA și este testat pe oameni. INS018_055 este primul antifibrotic din lume proiectat de Inteligența Artificială.

Medicameentul va fi testat pe 60 de subiecți. în aproximativ 40 de locații atât în ​​SUA, cât și în China. În studiile de fază I efectuate în Noua Zeelandă și China, INS018_055 a fost testat pe 78 și 48 de subiecți sănătoși. Studiile internaționale de fază I au dat rezultate consistente, demonstrând profiluri favorabile de siguranță. Tolerabilitate și farmacocinetică ale INS018_055, susținând inițierea studiului de fază II. „Cu potențialul demonstrat atât împotriva fibrozei, cât și a inflamației, INS018_055 ar putea oferi o altă opțiune. Pentru pacienții din întreaga lume”, a spus Feng Ren, PhD, co-CEO și Chief Scientific Officer al Insilico Medicine.

Medicamentul folosit pentru o boală pulmonară cronică

„Atingerea primei doze pentru INS018_055 în studiul clinic de fază II nu este doar un pas important pentru Insilico. Ci și o piatră de hotar pentru descoperirea și dezvoltarea medicamentelor bazate pe inteligență artificială. Împreună, ne așteptăm la mai multe realizări bazate pe inteligența artificială pentru nevoile medicale globale nesatisfăcute.” „Când am început să dezvoltăm IA generativă pentru descoperirea de medicamente, nu m-am așteptat niciodată să văd rezultatele clinice. Și preclinice pe care le avem astăzi”, a spus Alex Zhavoronkov, dr., fondator și co-CEO al Insilico Medicine. Insilico a nominalizat INS018_055 drept candidat preclinic pentru tratamentul FPI, o boală pulmonară cronică. Aceasta are ca rezultat scăderea progresivă și ireversibilă a funcției pulmonare.

Boala afectează 5 milioane de oameni din întreaga lume

Fibroza pulmonară idiopatică (IPF) este inclusă în Lista bolilor rare (prima listă) în 2018. Este o boală pulmonară cronică caracterizată prin scăderea progresivă și ireversibilă a funcției pulmonare. Afectează aproximativ cinci milioane de oameni din întreaga lume. Pacienții diagnosticați cu FPI sunt adesea în stadii avansate din cauza lipsei simptomelor diferențiale. Iar supraviețuirea este de trei ani în medie. Având în vedere terapiile disponibile limitate și prognosticul nefavorabil, rămâne o mare nevoie clinică nesatisfăcută de noi terapii. Insilico Medicine dezvoltă soluții inovatoare pentru a descoperi și dezvolta medicamente inovatoare pentru cancer. Fibroză, imunitate, boli ale sistemului nervos central, boli infecțioase, boli autoimune și boli legate de îmbătrânire.

Latest news
știri