20.5 C
București
duminică, 6 octombrie, 2024

CFR Călători reduce viteza din cauza temperaturilor extreme

CFR va face eforturi să mențină trenurile dotate cu instalaţii de climatizare

Canicula și furtunile puternice își pun amprenta pe siguranța în transportul feroviar, scrie Adevărul. Prin urmare, CFR Călători a anunțat că va extinde restricțiile de viteză pe calea ferată în această perioadă, punând pe primul loc siguranța pasagerilor.

CFR Călători: ”Prioritatea este siguranţa pasagerilor”

Prioritatea CFR Călători este siguranţa pasagerilor şi face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare”, informează compania feroviară într-un comunicat citat de Agerpres, citează Adevărul.

Infrastructura feroviară și materialul rulant din România nu au fost proiectate pentru temperaturile caniculare tot mai frecvente din ultima vreme.

Sub soarele arzător, șinele pot ajunge la temperaturi de peste 50-80 de grade Celsius, punând în pericol siguranța circulației

În egală măsură, reprezentanții CFR Călători au transmis că vor face tot posibilul pentru a menține în circulație toate garniturile dotate cu aer condiționat și ia toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța pasagerilor în această perioadă de caniculă.

A început programul estival ”Trenurile Soarelui”

La începutul lunii iunie, CFR Călători a anunțat lansarea programului estival ”Trenurile Soarelui”.

Programul a început cu data de 14 iunie și oferă, zilnic, 30 de trenuri către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării.

Programul estival ”Trenurile Soarelui” se va desfășura până la începutul lunii septembrie.

Turiștii vor beneficia de trenuri directe din orașe precum Arad, Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca sau Iași.

De asemenea, există conexiuni rapide din București Nord către Constanța, cu trenuri la intervale de 1-2 ore.

Trenurile sunt modernizate, cu vagoane climatizate, prize electrice, toalete ecologice și vagoane de dormit. Biletele sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro.

spot_img
Latest news
știri