8.7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Hipopotamii nu pot înota, dar pot zbura. Nu, nu este o glumă | VIDEO

O ouă cercetare prezintă o informație mai puțin cunoscută despre hipopotami.

Dacă ai deschis articolul crezând că este o glumă, îți spunem că nu este. Realitatea certă e că hipopotamii chiar nu pot să înoate. Ei sunt prea grei pentru a pluti, având în jur de două tone. Pentru a putea ajunge la suprafață, atunci când se află în apă, ei trebuie să se împingă în fundul corpului de apă, potrivit IFL Science.

Acest lucru a fost demonstrat în mod spectaculos de faimosul hipopotam Fiona de la Grădina Zoologică din Cincinnati în 2020.

Lipsa abilității de a înota se pare că e compensată la alergare. O nouă analiză a dezvăluit că, atunci când aleargă, hipopotamii pot ridica în aer simultan toate cele patru picioare. În 15% din timpul de alergare aceștia se află practic în aer. Descoperirea este considerată a fi o premieră mondială, schimbând modul în care i-am perceput până acum pe hipopotami.

„Arătăm prin înregistrări video de bază că hipopotamii, în esență, aleargă, iar la viteze mari ajung în aer cu toate cele patru picioare”, a spus coautorul studiului, profesorul John R Hutchinson pe X

„Pentru noi, acest lucru este mișto!”, a adăugat el.

Hipopotamii nu pot înota, dar pot zbura

Cool este cu siguranță cuvântul potrivit. În videoclipul de mai jos te poți convinge cu ochii tăi de talentul hipopotamilor. Pe măsură ce hipopotamii aleargă, toate cele patru picioare sunt în aer de mai multe ori.

„Studiul nostru a fost la fel de simplu pe cât poate fi cercetarea în biomecanică”, a spus Hutchinson.

Hipopotamii au picioare dure și cărnoase, cu degete palmate, care îi susțin bine pe uscat și îi ajută să se deplaseze prin apă.

spot_img
Latest news
știri