18 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

Ministrul Mediului a convocat Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă

Acțiunea vine ca urmare a avertizărilor meteorologice de Cod Galben și Cod Portocaliu

Ministrul Mediului din România a anunțat că a convocat ieri, 2 iulie, Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU), constituit la nivelul MMAP, ca urmare a avertizărilor meteorologice de Cod Galben și Cod Portocaliu.

De asemenea, Mircea Fechet a precizat că luna trecută a fost cea mai caldă lună iunie din istorie, iar România a avut un record la numărul de coduri roșii emise, mai exact 43.

Ministrul Mediului: ”Ne aflăm într-o situație dificilă din punct de vedere hidro-meteorologic și vreau să ne asigurăm că luăm cele mai bune decizii”

Chiar dacă va ploua într-o zi cât într-o lună, seceta este una severă și nevoia de apă, din zonele afectate de acest fenomen, nu va fi compensată deoarece, în aceste zile, vor fi cantități de precipitații foarte mari, dar într-un interval foarte scurt. De aceea, trebuie să fim vigilenți. Specialiștii ANM ne-au informat că anul acesta am avut cea mai caldă lună iunie din istorie și am avut chiar și un record la numărul de coduri roșii emise, 43”, se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a oficialului.

În egală măsură, Ministrul Mediului a informat că reprezentanții de la Apele Române au efectuat câteva pregoliri, astfel încât să poată fi preluate cantitățile de precipitații care vor cădea.

Trebuie să rămânem vigilenți și să comunicăm foarte bine cu autoritățile din județele predispuse a avea situații mai dificile din cauza precipitațiilor”, a conclus Mircea Fechet.

spot_img
Latest news
știri