31.2 C
București
vineri, 5 iulie, 2024

Aproximativ 500 de miliarde de pungi de plastic sunt folosite în fiecare an

WWF România: ”Plasticul sufocă natura într-un ritm fără precedent. Deșeurile din plastic au fost găsite în toate zonele globului, de la cele mai adânci mări până la cei mai izolați munți”

Fondul Mondial pentru Natură (WWF România) avertizează că aproximativ 500 de miliarde de pungi de plastic sunt folosite în fiecare an.

Avertismentul vine mai ales în condițiile în care astăzi, 3 iulie, este Ziua Internațională “Fără Pungi de Plastic”.

Data este dedicată sporirii gradului de conștientizare asupra problemelor foarte reale și presante generate de cele mai populare produse din plastic de unică folosință – pungile.

WWF România: ”Planeta noastră se îneacă în plastic”

Știai că, deși majoritatea pungilor de plastic sunt folosite doar pentru aproximativ 20 de minute, au nevoie de până la 1000 de ani pentru a se descompune? Planeta noastră se îneacă în plastic. Astăzi este Ziua Internațională “Fără Pungi de Plastic”, prilej cu care ar trebui sa ne gândim la impactul devastator al plasticului asupra planetei noastre și să acționăm”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 3 iulie, de membrii Fondului Mondial pentru Natură din România.

Fondul Mondial pentru Natură din România: ”Semnează petiția ”Fără Plastic în Natură”! Împreună, putem crea un viitor sustenabil”

De ce este important să semnezi?

  • În fiecare minut, o cantitate de deșeuri din plastic echivalentă cu încărcătura unui camion ajunge în oceane.
  • Producția de plastic este una dintre principalele cauze a generării de gaze cu efect de seră.  În acest ritm, până în 2040, producția de plastic ar putea reprezenta 19% din emisiile totale de gaze cu efect de seră, la nivel mondial.
  • Plasticul sufocă râurile și oceanele, dăunează vieții sălbatice, este prezent chiar în mâncarea, aerul și apa pe care le consumăm.
spot_img
Latest news
știri