19.3 C
București
miercuri, 8 mai, 2024

Pășunile au fost introduse în categoria terenurilor eligibile pentru a putea fi împădurite cu ajutorul finanţării din PNRR

Fie că sunt persoane fizice, juridice sau unităţi administrativ-teritoriale, proprietarii de păduri sunt eligibili pentru această finanțare

Potrivit anunțului făcut de Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Mircea Fechet, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care pășunile au fost introduse în categoria terenurilor eligibile pentru a putea fi împădurite.

Ordonanța face referire la Campania naţională de împădurire şi reîmpădurire finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Ministrul Mediului: ”Aşa cum bine ştiţi, păşunile, în urma unei decizii a Parlamentului, au fost eliminate din acele categorii eligibile pentru a putea fi împădurite din PNRR”

Astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern, am reparat această nedreptate şi proprietarii celor aproximativ 2.300 de hectare de păşune care aşteptau această modificare legislativă vor fi, începând de la data publicării în Monitorul Oficial a ordonanţei de urgenţă, eligibili pentru a putea împăduri”, a afirmat Mircea Fechet, la finalul şedinţei de joi a Executivului, scrie News.ro.

Mircea Fechet a reamintit beneficiile transformării unor terenuri arabile, din păşuni, din terenuri degradate sau alte tipuri de terenuri în pădure

Plătim până la 7.600 euro la hectar pentru plantarea efectiv. Plătim 1.700 euro la hectar pentru proiectul tehnic. Plătim primii 6 ani de întreţinere a acelor culturi, un cuantum maxim de 15.000 euro, Plătim până şi gardul cu care împrejmuim acea nouă pădure, până la 1.680 euro pentru fiecare sută de metri de gard, dar cel mai important lucru este că timp de 20 de ani vom plăti o primă de sechestrare din certificatele verzi în valoare de 456 euro pentru fiecare hectar de pădure nou înfiinţată”, a explicat ministrul Mediului.

Oficialul a ținut să adauge că proprietarii de păduri, fie că sunt persoane fizice sau juridice, unităţile administrativ-teritoriale sunt eligibile la acest proiect pentru a folosi banii prevăzuţi în PNRR, lucru care fi un mare beneficiu de mediu pentru România.

Latest news
știri