11.8 C
București
marți, 14 mai, 2024

Sănătatea este tot mai amenințată de schimbările climatice: Crește numărul dezastrelor meteorologice şi a valurilor de căldură extremă

Un nou raport subliniază necesitatea unor investiții mai mari în hidrometeorologie pentru a consolida rezultatele legate de sănătate

Schimbările climatice reprezintă o ameninţare la adresa sănătăţii din cauza creşterii numărului dezastrelor meteorologice şi a valurilor de căldură extremă, transmite ONU.

Organizația a precizat că a cerut îmbunătăţirea serviciilor de avertizare pentru a atenua cele mai nefaste efecte, informează AFP, citat de Digi FM.

Schimbările climatice ameninţă să anuleze decenii de progrese în direcţia îmbunătăţirii sănătăţii şi a bunăstării, în special în comunităţile cele mai vulnerabile”, a avertizat Organizația Meteorologică Mondială.

OMM lansează raportul anual despre impactul schimbărilor climatice asupra sănătății și necesitatea măsurilor adaptative

Conform raportului anual emis de Organizația Meteorologică Mondială (OMM), există o necesitate stringentă pentru informații climatice personalizate și adaptate care să sprijine sectorul sănătății în fața condițiilor meteorologice extreme, calității scăzute a aerului, schimbărilor semnificative în ceea ce privește bolile infecțioase, precum și insecurității alimentare și hidrice.

Acest raport intervine cu câteva săptămâni înainte de summitul COP28 privind schimbările climaticeș

Evenimentul este programat să aibă loc între 30 noiembrie și 12 decembrie, la Dubai.

OMM subliniază că, în rândul tuturor condițiilor meteorologice extreme, căldura extremă este responsabilă pentru cea mai mare rată de mortalitate

Cu toate acestea, decidenții din domeniul sănătății din doar jumătate din țările afectate de astfel de temperaturi ridicate au acces la servicii de alertă termică.

Raportul evidențiază importanța sistemelor de avertizare timpurie pentru căldura extremă, monitorizarea polenului și supravegherea prin satelit a bolilor sensibile la schimbările climatice.

spot_img
Latest news
știri