16.7 C
București
joi, 28 martie, 2024

Proiect: din cuști, direct în măcelărie. Animalele de la zoo vor fi vândute pentru sacrificare, pentru vânătoare și pentru circ

Sunt crescute în condiții mizerie, cunosc foamea și o captivitate eternă și au ca singur scop să distreze atât adulți, cât și copii.

Grădina zoologică din România ”evoluează” de la imaginea unei traume constante, la imaginea sfârșitului: animalele ”în surplus” vor fi parte dintr-un proiect de modificare a legii zoo și a acvariilor publice.

Un amendament gândit de doi parlamentari PNL, amendament care va permite sacrificarea animalelor din grădinile zoologice, decide că este mereu loc de și mai rău în România.

Conform noii forme a legii, grădinile zoologice pot vinde animalele „pentru sacrificare unităților autorizate în acest sens”, dar și către asociațiile de vânătoare și circuri.

Dacă locul animalelor este la zoo, locul politicienilor ar trebui să fie la circ

Conform proiectului inițiat de Calotă Florică Ică și Maria Stoian, deputați PNL, Legea Grădinilor zoologice și acvariilor publice nr. 191/2002 va fi modificată pentru a include amendamentul 12-1: „Surplusul prevăzut la art.12 alin.(2) lit.b) poate fi folosit pentru popularea/repopularea complexurilor de vânătoare, manejurilor si circurilor sau vândut pentru sacrificare unităților autorizate în acest sens”.

Este vorba despre „surplusul de exemplare din speciile sălbatice provenite din înmulțirea in captivitate, pentru care condițiile de păstrare în grădinile zoologice nu mai sunt conforme, fiind refuzat în scris transferul acestora la alte unități similare”.

Dacă oamenilor le place la zoo, animalelor, nu

Sunt crescute în condiții mizerie, cunosc foamea și o captivitate eternă și au ca singur scop să distreze atât adulți, cât și copii. Un chin trăit în ani se continuă cu alt chin. De la grădina zoologică vor ajunge la circ, vor fi vânate sau sacrificate.

Cei doi parlamentari care, cel mai probabil, privesc și ei drama ca pe o distracție, motivează, în expunerea de motive a proiectului, că animalele se înmulțesc în captivitate și „trăiesc în condiții de stres și presiune”.

Și cum tratează PNL stresul? Cu alt stres. Sau, și mai ușor, îl tratează prin măcelărire, vânătoare sau circ. Circul, care de altfel ar fi trebuit să fie ilegal în România, va ”adăposti” animalele de la zoo pentru amuzamentul indivizilor care nu sunt departe de Calotă Florică Ică sau Maria Stoian.

Dragostea PNL pentru animale trece prin stomac

”Ică Florică Calotă este un politician care nu s-a remarcat prin nimic niciodată. Cu toate astea, a avut suficient fler pentru a orienta bine şi a găsit întotdeauna modalităţi eficiente pentru a se urca în funcţii înalte, în ciuda gabaritului considerabil”, scrie Liber în Teleorman.

Și, cel mai probabil, pentru a menține acel gabarit considerabil, politicianul cacofonie, se gândește la soarta animalelor cu o dragoste care trece prin stomac.

Pentru el și pentru mulți alții ca el, carnea de urs, de cerb sau căprioară are alt gust atunci când intervine suferința.

Latest news
știri