18.2 C
București
marți, 16 aprilie, 2024

Investiție în normalitate și investiție în Galați: peste 77 milioane euro pentru un sistem de gestionare a deşeurilor

În data de 4 martie, Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 77 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru îmbunătățirea sistemului de colectare, tratare și reciclare a deșeurilor în județul Galați

România va primi peste 77 milioane euro pentru un sistem de gestionare a deşeurilor din Galaţi. Este vorba despre politica de coeziune a UE și despre o investiție pentru un sistem mai eficient și mai durabil, o investiție pentru un viitor al unei Românii mai sănătoase.

Investiţia va oferi un serviciu de gestionare a deşeurilor mai integrat, mai eficient şi mai sustenabil, îmbunătăţind calitatea mediului, în beneficiul a peste 500.000 de locuitori, scrie Agerpres.

Doar 45% din locuitorii Galațiului rural au acces la servicii de salubrizare

În data de 4 martie, Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 77 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru îmbunătățirea sistemului de colectare, tratare și reciclare a deșeurilor în județul Galați.

Astfel, aproximativ 500.000 de locuitori vor cunoaște un altfel de mediu și vor avea acces la servicii de salubrizare, începând cu anul 2021.

Investiția îi vizează, în primul rând, pe locuitorii din zonele rurale, de menționat fiind faptul că prea puțini locuitori de la sat au acces la aceste servicii, proporția fiind de doar 45%.

Cu ajutorul noii infrastructuri se va pune accent pe reutilizarea şi reciclarea deşeurilor de hârtie, metal, plastic, sticlă şi lemn şi va reduce deşeurile care ajung la depozitele de deşeuri.

Investiție în Galați: noi locuri de muncă

Mai mult decât atât, se va putea face o diferență vitală, prin tratarea corespunzătoare a deşeurilor domestice periculoase şi a deşeurilor voluminoase.

De asemenea, o investiție duce la o altă investiție, estimându-se că vor fi disponibile aproximativ 300 de locuri de muncă noi în perioada de construcție. Alte 380 de posturi vor deveni disponibile pe parcursul fazei operaționale.

Această investiție în cadrul politicii de coeziune va contribui la îmbunătățirea sănătății și a calității vieții persoanelor care locuiesc în județul Galați. Va îmbunătăți și mediul prin reciclarea materialelor altfel irosite și va stimula dezvoltarea biodiversității locale și a activităților economice”, a declarat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme.

Latest news
știri