15 C
București
joi, 28 martie, 2024

Sinaia, după weekend și turiști: o ghenă de gunoi

Dacă ești șofer și nu depinzi de CFR, poți ajunge în Sinaia destul de rapid, indiferent dacă locuiești în București, Brașov, Galați, Buzău sau Ploiești. Lista continuă, dar cuvintele cheie rămân volanul și absența unui trafic bară la bară.

Ca să ajungi din București în Sinaia ai nevoie de aproximativ două ore de condus și, în urma statisticilor, stațiunea de pe Valea Prahovei i-a tentat mereu pe locuitorii Capitalei. E aproape, e relativ ieftină și obiectivele turistice pot fi bifate în doar un weekend.

Sinaia înseamnă am fost la munte/am făcut un city break sau am pus pe pauză haosul urban și am respirat, pentru o zi sau două, aer de munte.

Nu doar la îndemâna bucureștenilor, Valea Prahovei este cunoscută ca fiind zona cu cele mai renumite regiuni cu caracter turistic din munții României.

Dacă ești șofer și nu depinzi de CFR, poți ajunge în Sinaia destul de rapid, indiferent dacă locuiești în București, Brașov, Galați, Buzău sau Ploiești. Lista continuă, dar cuvintele cheie rămân volanul și absența unui trafic bară la bară.

Sinaia: un autoportret mizer al turistului român

Spunem ”volanul” pentru că turiștii cu autoturism personal iubesc deplasările și iubesc natura, dar o iubesc selectiv. Se laudă cu pozele ”de la munte” dar, tot ”la munte”, lasă amprenta picnicului în familie, iar imaginile sunt revoltătoare, dezolante și semnele clare ale lipsei de civilizație.

Respectivii iau cu asalt DN1 și aleg muntele, mai ales în weekenduri. Aleg aerul curat de munte, dar sunt incapabili de a păstra curățenia muntelui.

Foto: Observatorul Prahovean

Sunt dintre cei care cer autostrăzi, cărora nimic nu le convine, care sufocă traficul înspre și dinspre munte, dar care nu au nici cea mai mică urmă de bun simț. Doar ei contează, totul li se cuvine și au doar drepturi, precizează Observatorul Prahovean.

Râul Prahova: poluare, gunoi și lipsa unei educații primare

La sfârșitul lunii februarie, reprezentanții de la Apele Române menționau într-o postare pe Facebook că în râul Prahova au ajuns ape uzate neepurate.

Incidentul a survenit după ce peretele exterior al bazinului decantor primar al stației de epurare din Sinaia s-a prăbușit în timpul execuției unor lucrări de reabilitare.

La ”accident” se adaugă și unele ”accidente umane” cărora le lipsește noțiunea de educație. Iar partea revoltătoare este că, oricât ai încerca, oricâte exemple ai aduce, oricâte manifeste ai alege să scrii, mulți români rămân imposibil de educat.

Animalele de pe Valea Prahovei nu trăiesc în păduri, ci pe DN1.

Latest news
știri