3.4 C
București
miercuri, 13 noiembrie, 2024

Greenpeace România avertizează: Platforma 7 a OMV Petrom reprezintă un pericol pentru siguranța personalului, a habitatelor și a speciilor din Marea Neagră și Delta Dunării

OMV Petrom nu a oferit niciun răspuns

Greenpeace România informează că Platforma 7 amplasată de OMV Petrom în Marea Neagră prezintă un grad ridicat de coroziune și uzură.

Mai multe fotografii furnizate de o sursă anonimă arată că platforma s-ar afla într-o stare avansată de degradare, pilonii de rezistență fiind puternic avariați și prezentând crăpături și suprafețe corodate extinse.

Greenpeace: ”Fotografiile indică faptul că straturile de protecție au fost corodate și afectează grosimea peretelui structurii”

Grosimea pereților pilonilor și a chesoanelor (structuri de fundație în ape adânci) sunt proiectate pentru a rezista la sarcinile dinamice generate de valuri, curenți și greutatea platformei. Dacă grosimea pereților este compromisă de coroziune, structurile ar putea reprezenta o amenințare de dezintegrare a platformei, cu consecința unui risc inerent pentru un dezastru ecologic și pentru integritatea siguranței muncii” spune Surya Jaikaran, analist în energie la Greenpeace International cu un master în inginerie mecanică și 9 ani de experiență în mari companii de petrol și gaze.

Cerem explicații imediate autorităților responsabile pentru avizarea și supravegherea acestei platforme, care reprezintă un pericol pentru siguranța personalului, a habitatelor și a speciilor din Marea Neagră și Delta Dunării,” a adăugat Alin Tănase, coordonator de campanii, Greenpeace România.

Greenpeace România a trimis sesizări și adrese către Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore (ACROPO), Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța și Garda de Mediu Constanța pentru a verifica la fața locului cum se conformează o astfel de platformă marină cu standardele de siguranță, având în vedere degradarea pronunțată, așa cum reiese din fotografii.

Organizația pentru protecția mediului din România a solicitat un punct de vedere și companiei OMV Petrom însă nu a primit un răspuns până la acest moment.

spot_img
Latest news
știri