9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

Ministerul Mediului consideră ilegală acțiunea de salvare a puilor de urs

Ministerul Mediului consideră că decizia de amendare a Asociaţiei Prietenii Berzelor, asociație care a salvat doi pui de urs, reprezintă o decizie de bun simț.

Se amendează gesturile bune, se amendează umanitatea și se ignoră ilegalitățile sau cruzimea și faptele care merită amendă.

Deși acțiunea a avut cele mai bune intenții, Ministerul Mediului din România, minister destinat naturii, nu poate lua partea mediului. Paradox.

Amendată pentru implicare

Asociaţia Prietenii Berzelor a fost amendată deoarece, deşi deţine, în mod indiscutabil, meritul salvării a doi pui de urs, modul în care reprezentanţii acestei asociaţii au acţionat este total contrar prevederilor legale şi ar fi putut duce la înrăutăţirea stării de sănătate sau chiar la decesul animalelor, se arată într-o postare pe Facebook a Ministerului Mediului, relatează Agerpres.

Asociaţia a anunţat, vineri, că a fost amendată de Garda de Mediu Sibiu pentru că a transportat doi pui de urs abandonaţi şi deshidrataţi la sanctuarul din Zărneşti.

O poveste despre cum bunele intenţii şi spiritul de iniţiativă nu se pot substitui respectării legii. Tot ce trebuie să ştii despre cazul ursuleţilor de la Sibiu + BONUS un caz similar de astăzi, din aceeaşi zonă, dar cu deznodământ foarte diferit (citeşte până la sfârşit)”, se arată în postarea Ministerului Mediului.

Le recomandăm tuturor iubitorilor de animale care se vor regăsi, pe viitor, în situaţii similare, să ceară imediat intervenţia autorităţilor competente. Doar astfel se pot lua cele mai bune decizii şi măsuri, pentru binele exemplarelor în cauză”, au arătat reprezentanţii ministerului.

Amendă de 10.000 de lei pentru salvarea a doi pui de urs

Garda de Mediu Sibiu a aplicat o amendă de 10.000 lei Asociației „Prietenii Berzelor” care s-a implicat în salvarea a doi pui de urs, pe care i-a predat mai departe Asociației AMP Liberty-Bear Sanctuary.

Puii de urs erau abandonați lângă o casă din comuna Biertan-Sibiu, iar voluntarii Asociației „Prietenii Berzelor” au considerat că viața lor este pusă în pericol. Animalele au fost preluate și predate Asociației de profil din Zărnești, AMP Liberty-Bear Sanctuary.

Două fețe pufoase, orfane de numai 2 luni, au sosit aseară în grija echipei Sanctuary- AMP Libearty. Micii urși au fost găsiți lângă o casă din Biertan, județul Sibiu. Erau singuri, flămânzi și extrem de speriați! Degeaba proprietarul casei a așteptat-o ​​pe mama urs să revină la pui, ea nu s-a mai întors, deși puii au chemat-o continuu”, au scris reprezentanții AMP Liberty-Bear Sanctuary pe contul lor de Facebook.

Latest news
știri