8.6 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

În fiecare an, șoferii din București pierd aproximativ 100 de ore în trafic

În timp ce Capitala continuă să se confrunte cu ambuteiaje, un studiu arată care sunt orașele din România cu traficul cel mai redus

Bucureștenii pierd anual aproape 100 de ore în trafic, adică circa patru zile/an din cauza ambuteiajelor, potrivit unui studiu realizat de compania INRIX Research, transmite HotNews.

Bucureștiul se află pe locul 19 din punct de vedere a congestiei în trafic, din 989 orașe studiate în întreaga lume

În prezent, Reșița, Oradea, Brașov, Botoșani și Deva sunt orașele din România cu traficul rutier cel mai redus, în timp ce la polul opus se află Baia Mare, Iași, Buzău, București și Suceava, unde traficul este cel mai intens comparativ cu cel din orașele analizate în cadrul indexului T.R.A.I., realizat de platforma Storia.

În ceea ce privește cartierele cu cel mai redus trafic rutier din provincie, cartierul Recita din Reșița înregistrează un scor de 100 de puncte, singurul din platformă cu punctaj maxim.

În București, cartierul cu cel mai redus trafic conform datelor platformei din acest moment este Pădurea Băneasa, cu un scor de 72.8 puncte.

Traficul este mai redus în weekenduri, iar cea mai aglomerată zi a săptămânii pare să fie vinerea

Conform datelor din indexul T.R.A.I. construite pe baza informațiilor din Google Traffic, în cartierele centrale traficul tinde să fie intens, în timp ce în cartierele de la periferie traficul poate fi mai redus. Totuși, există o particularitate: dacă aceste cartiere rezidențiale sunt situate spre periferie, traficul poate fi la fel de problematic ca în zonele centrale. De asemenea, se observă că traficul este mai redus în weekenduri, iar cea mai aglomerată zi a săptămânii pare să fie vinerea. Analizând traficul în funcție de zilele săptămânii, nu am identificat un tipar specific care să fie evident – acest lucru depinde de configurarea urbanistică a orașului (câmpie, deal, munte), de condițiile meteorologice (zăpadă, ploaie, senin), de amplasamentul geografic și de prezența unei centuri ocolitoare, de tranzit”,a declarat Monica Dudău, Marketing Manager Storia & OLX Imobiliare.

Lunile de vară, dar și festivalurile contribuie la aglomerația din trafic

Monica Dudău a mai explicat că, de exemplu, traficul este mai intens în Giurgiu în timpul verii, comparativ cu restul anului, din cauza rolului său de punct de frontieră spre Balcani.

În egală măsură, în Cluj-Napoca, de asemenea, traficul este cel mai intens în luna august, când orașul găzduiește diverse festivaluri.

spot_img
Latest news
știri