11.4 C
București
luni, 6 mai, 2024

Populația fluturelui Red Admiral crește semnificativ datorită iernilor blânde din Marea Britanie

Organizația Butterfly Conservation a dezvăluit o creștere de 400% a acestei specii

Numărul fluturilor din specia Red Admiral a crescut cu 400% în acest an, conform noilor date furnizate de către Butterfly Conservation, precizează jurnaliștii de la publicația britanică Sky News.

Butterfly Conservation a explicat că această specie migratoare se simte atrasă de climatul mai cald al Marii Britanii.

Reprezentanții organizației au declarat că oamenii de știință și persoanele care participă la numărătoarea fluturilor au înregistrat până acum 170.000 de observări de exemplare, ceea ce reprezintă o creștere enormă față de anul trecut.

Fluturele din specia Red Admiral este foarte uşor de identificat: aripile sale sunt negre, iar pe partea superioară prezintă dungi roșii proeminente și pete albe. Partea inferioară este pictată în maro cu negru, ceea ce oferă un camuflaj excelent în momentul în care fluturele se află pe trunchiurile copacilor

Nu poate exista nicio îndoială că schimbările climatice sunt motorul din spatele creșterii pe termen lung a numărului de fluturi Red Admiral”, au explicat membrii Butterfly Conservation.

În mod obișnuit, în fiecare primăvară și până în vară, fluturii din această specie călătoresc spre nord din Africa de Nord și Europa continentală către Marea Britanie pentru a-și depune ouăle, ceea ce explică creșterea explozivă a numărului de fluturi începând cu luna iulie.

Cu toate acestea, în ultimii ani, oamenii de știință au observat o creștere a numărului de fluturi și semne că specia iernează acum în Marea Britanie, în special în sudul Angliei.

În perioada 2012-2021, temperatura medie în Marea Britanie a fost cu 1.0°C mai ridicată decât media din perioada 1961-1990.

Latest news
știri